Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Seinäjoen seudulle viides peräkkäinen ykkössija EK:n Kuntarankingissa

EK:n kuntarankingin kärkinimi on ollut vuodesta 2012 lähtien Seinäjoen seutukunta – Ilmajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki.

Seinäjoen seutu on viidettä kertaa peräkkäin Suomen paras alue yrittää, ilmenee EK:n Kuntaranking-tutkimuksesta.

EK:n tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: yrityksille suunnattua kyselyä sekä aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja. Vertailuun otettiin mukaan 25 seutukuntaa, joista yrityskyselyssä saatiin eniten vastauksia ja vertailutietoa.

Viides ykkössija tyydyttää, muttei tuudita. 

– Todella iloinen uutinen. Yritysten luottamus sekä omaan toimintaansa että Seinäjokeen toimintaympäristönä ja kasvunsa tukikohtana näyttää vankkumattomalta, toimitusjohtaja Leena Perämäki Into Seinäjoesta toteaa.

Yksi vaikuttavimpia mittareita yritysten sitoutumisesta alueeseen ovat Perämäen mukaan investoinnit. 

– Reilussa neljässä vuodessa yritykset ovat investoineet Seinäjoelle yli miljardi euroa. Tuorein investointiuutinen on kansainvälisen Dronamics-yrityksen sijoittuminen Seinäjoen lentoasemalle.

– Nöyrästi, mutta rohkeasti pitää jatkaa valitulla tiellä ja parantaa itsekin koko ajan. Yritysten tarpeita kuuntelemme entistäkin herkemmällä korvalla, Perämäki lupaa.

Into Seinäjoki on Seinäjoen Yrittäjien yksi pääyhteistyökumppaneista ja yrittäjien sekä kaupungin yhteistyöllä onkin sijoitukselle suuri merkitys.

– Sijoitus ei ole meille itsestäänselvyys vaan sen takana on arkista työtä yhdessä kaupungin, Into Seinäjoen ja muiden sidosryhmien kanssa. Menestyksestä ei saa sokaistua vaan joka päiväisellä tekemisellä pitää osoittaa ansaittu paikka, Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen toteaa.

 

Lähteet: 

Seinäjoen kaupungin juttu aiheesta: https://bit.ly/3tR76Kw

Ilta-Lehden juttu aiheesta: https://bit.ly/3b2981P