8.1.2018 klo 15:50
Uutinen

Laskettelukausi alkaa Vimpelissä lauantaina

Vihdoin päästään mäkeen! Laskettelukausi alkaa Vimpelissä tulevana lauantaina, kun Lakiksen päärinne avautuu klo 11.00.

Lumetukset ovat viivästyneet liian lauhan sään vuoksi. Viikonlopun pakkasissa päästiin kunnolla käynnistämään lumetus ja sitä jatketaan koko viikko. Rinteet laitetaan kuntoon yksi kerrallaan.
– Päärinne avataan ensimmäisenä ja ehkä mahdollisesti myös lastenrinne – riippuu niin paljon tämän viikon pakkasista, kertoo Lakiksen yrittäjä Jouni Niemelä. Lumetus ja rinteiden ajo jatkuu vielä ensi viikolla, minkä jälkeen loputkin rinteet avataan järjestyksessä, kunhan vaan pakkasta piisaa.

Joitakin uudistuksia

Niin sanout lumiluistimet tulivat aivan viime kauden lopulla, ja niitä ei moni ehtinyt enää kokeilla.
– Lumiluistimet ovat parhaimmillaan pakkaslumilla, joten nyt on hyvä mahdollisuus tulla niitä kokeilemaan. Olemme hankkineet myös 30 paria uusia suksia ja suksien voitelujärjestelmä on uusittu, Niemelä sanoo.

Lasten puuharinne toteuteaan myös tänä vuonna, mutta se tulee paikoilleen vasta, kun lastenrinne on saatu kunnolla lumetettua ja ajettua.

Jouni Niemelä on myös laajentanut rinneravintolaa jo edelliskaudelle. Ravintola on nyt erittäin viihtyisä ja tilaa on enemmän. Niemelä aloitti myös lisäsiiven rakennuksen kesällä. Lisäsiipeen tulee tilaussauna.
– Tilaussaunan teko jatkuu sisäpintojen tekemisellä suunnitellusti kauden jälkeen, hän paljastaa.

Kausi kestää keväälle

Laskettelukausi kestää Vimpelissä ainakin maaliskuun loppuun saakka, ja voi jatkua vielä pidempäänkin, jos lumi vaan pysyy.
– Luulisin, että vielä pääsiäisenä päästään kuitenkin laskemaan, Niemelä povaa.

Toivotaan siis pitkää pakkasjaksoa ja riittävästi talviliikunnan riemua kaikille! Myös Vimpelin hiihtoladut ovat nyt erinomaisessa kunnossa. Latutilanteen päivityksiä kannattaa seurata Vimpelin Liikuntapalveluiden Facebook-sivuilta.

Lakiksen nettisivuilta löytyy tämän kauden lippujen hinnasto. Tuoreimmat rinnekuulumiset löytyvät Lakiksen Facebook-sivulta. Mukavia laskuja!