14.6.2018 klo 13:17
Uutinen

Small Data Garden Oy aloittaa ensimmäisenä yrityksenä EU:n SmartEEs-ohjelmassa

Small Data Garden Oy aloittaa ensimmäisenä yrityksenä EU:n SmartEEs-ohjelmassa Small Data Garden Oy (SDG) on suomalainen teknologiayhtiö, joka toteuttaa helppokäyttöisiä, älykkäitä IoT-viestintäratkaisuja. Yhtiö toimii Riihimäellä, Suomen kasvukäytävän ytimessä. SDG:n ydinliiketoiminta keskittyy yleiskäyttöisen IOTSU:n, globaalisti skaalautuvan IoT-alustan, kaupallistamiseen.

Sovelluskokeilussa yhdistyvät SDG:n vahva IoT-asiantuntemus ja SmartEEs:n joustavan elektroniikan osaaminen. Tavoitteena on kehittää IOTSU IoT Flexi Node, joustava langaton anturialusta, joka on optimoitu IoT-verkkoihin.

Projektissa toteutetaan kaksi tuote-demoa, joissa uuden teknologian etu tulee hyvin esille: ympäristöystävällinen laastarinomainen lämpömittari sekä kirjekuoriteippi, joka lähettää verkkoon aika- ja sijaintitiedon, kun kirjekuori avataan.

”Näemme valtavia mahdollisuuksia alustateknologian skaalaamisessa sovelluksiin, joissa laatikoitujen IoT-laitteiden mitat olennaisesti rajoittavat tuotekehitystä. Odotamme innolla yhteistyön aloittamista SmartEEs-tiimin kanssa”, sanoo SDG:n hallituksen puheenjohtaja Timo Liukko.

”Kun meidän erityisasiantuntemuksemme IoT-alustoissa ja IoT-optimoiduissa verkoissa yhdistetään eurooppalaisen huippuosaamiseen sekä joustavaan älykkääseen elektroniikkaan, voidaan toteuttaa uudenlaisia joustavia, langattomia IoT-alustoja vähävirtaisille pitkän kantaman LPWAN-sovelluksille”, kertoo SDG:n Petri Hänninen, CTO.

SmartEEs on EU:n Horizon 2020 -ohjelmaan kuuluvan Smart Anything Everywhere –teemaan kuuluva hanke. SmartEEs on verkosto ja markkinapaikka joustavan elektroniikan ratkaisujen kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Tavoitteena on uudistaa Euroopan teollisuutta ja sen kilpailukykyä integroimalla joustavaa älykästä elektroniikkaa uusiin, kestävän kehityksen tuotteisiin.

SDG tekee monipuolista yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Riihimäen yksikön tieto- ja viestintätekniikan koulutuksen kanssa. HAMK:in Riihimäen yksikköön on koottu vahvaa IoT-alan osaamista. Riihimäen kaupunki on ollut kuntien edelläkävijäsoveltaja SDG:n IoT-ratkaisuille.

Lisätietoja:

Timo Liukko, timo.liukko@kolumbus.fi, 040 7012272
Petri Hänninen, petri.hanninen@smalldatagarden.fi, 040 5954259
Jari Mustajärvi, koulutuspäällikkö/HAMK, jari.mustajarvi@hamk.fi, 040 8293710

www.smalldatagarden.fi
https://smartees.eu/smartees-project/
https://smartees.eu/smartees-call-for-projects/
https://smartanythingeverywhere.eu/
http://www.hamk.fi