29.7.2018 klo 10:29
Uutinen

Mirka Vanhala Jaakko-yrittäjävaikuttajaksi

Ilmainen joukkoliikennepäivä eteläiseen Kouvolaan. Mirka Vanhala lähetti Kymijoen virran vietäväksi toiveen maksuttomasta joukkoliikennepäivästä.

– Julkisten palvelujen kehittäminen puhuttaa aina. Vastakkainasettelua kanta-Kouvolan ja muun Kouvolan pitäisi saada vähentymään. Olemme kaikki kouvolalaisia. Kehittäminen voitaisiin aloittaa tarjoamalla päiväksi ilmainen julkinen liikenne Kouvolassa. Silloin voisivat kaikki tutustua kotikaupunkiinsa, esittää Anjalankosken Yrittäjien nimeämä Jaakko Mirka Vanhala.

Myllykosken St1 huoltoaseman ja Kotipizzan yrittäjänä toimiva Vanhala kertoo valinneensa toiveensa sen perusteella, että se on realistisesti toteutettavissa.

– Kouvolan keskustasta on yhtä pitkä matka Myllykoskelle kuin Myllykoskelta Kouvolaan. Myllykosken ja Inkeroisten palvelut eivät välttämättä ole tuttuja kouvolalaisille. Niihin olisi mahdollisuus päivän aikana tutustua. Kun olisi maksuton liikennepäivä, kukaan ei voisi sanoa, että ei pääse tulemaan. Päivä voitaisiin suunnitella siihen aikaan, kun olisi myös tapahtumia. Siinä on haastetta kaikille alueen toimijoille.

Vanhan Anjalankosken alueella on käynnistymässä myös aluetoiminta syksyllä, joten teemapäivä osuisi siihenkin erinomaisesti.

– Näen aluetoiminnan tärkeänä. Paikalliset ihmiset ovat alueensa parhaita asiantuntijoita. Toivottavasti toimikuntaan löytyy aktiivisia ihmisiä. Kehittämisen kohteita löytyy. Esimerkiksi Myllykoskella Koivusaaren kehittämistä voitaisiin edelleen jatkaa.

Mirka Vanhala näkee paikallisen yrittäjäyhdistyksen merkityksen tärkeänä paikallisena toimijana.

– Yrittäjät ovat erilaisessa asemalla eri taajamassa. Tuskin Jaalan ja Valkealan yrittäjiä kiinnostavat mitä Myllykoskella tai Inkeroisissa tehdään.

Anjalankosken Yrittäjien Jaakon päivän tietämissä nimettävä yrittäjävaikuttaja valittiin 11. kerran. Jaakoiksi on nimetty aikaisemmin Markku Pakkanen, Eero Mattila, Jarmo Lehtomäki, Risto Heikkilä, Manti Byman, Jukka Naukkarinen, Sarianne Auvinen, Tero Suutari, Rauno Virtanen ja Tero Turkia.

Aikaisempina vuosina yrittäjävaikuttaja on heitetty Kymijokeen. Jatkossa Jaakko saa esittää toiveen, jota yrittäjäyhdistys vie vuoden aikana eteenpäin ja pyrkii sen toteuttamaan.

– Kymijokeen heitettävät yrittäjät alkoivat loppua. Haluamme valita ansioituneet yrittäjän ja vaikuttajan oikeilla perusteilla eikä sillä, että osaako hän uida, kertoo varapuheenjohtaja Jari Liikkanen julkistamistilaisuudessa Anjalan kartanopuistossa.

Tilaisuuden pitopaikka vaihtui Inkeroisten opistonrannasta Ankkapurhan kulttuuripuistoon.

– Tänä vuonna samana päivänä järjestettiin Ankkapurha GoGo -festarit ja yhteistyöllä saimme ihmisiä mukaan kahteen tapahtumaan.

Nuorisokeskus Anjalan toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen haluaa kehittää Anjalan kartanoa ja Ankkapurhan kulttuuripuistoa eri toimijoiden kanssa.

– Kuulostelemme minkälaista toimintaa alueelle toivotaan. Ensi vuoden toiveissa on, että olisimme Kouvolan asuntomessujen etäkohde.

Anjalan kartanossa on ensimmäistä kertaa taidenäyttely kesän ajan.

– Anjalankosken Taideseuran retronäyttely on saanut hyvän vastaanoton. Ensi kesänä kartanoon voitaisiin perustaa vaikka pop-up -myymälöitä.

Jenni Liikkanen ei näe ristiriitaa Anjalan kartanon uudenlaisessa hyödyntämisessä.

– Kartano on kulttuuriperintökohde, mutta sitä ei ole, jos se ei kiinnosta ihmisiä.