2.8.2021 klo 15:22
Uutinen

Olisimmeko olemassa ilman paikallislehteä?

Keskilaakso Anjalankosken Yrittäjävaikuttajaksi 2021


Anjalankosken Yrittäjien Yrittäjävaikuttaja-tunnustuksen jakoivat hallituksen jäsenen Tarja Tornaeus (oikealla edessä) ja Stiina Ruokola (oikealla). Keskilaaksosta huomionosoituksen vastaanottivat päätoimittaja Stiina Kokkonen ja pitkäaikaiset toimittajat Ilkka Kujala ja Tapani Sihvola.

Me yrittäjät tarvitsemme julkisuutta, pidimme siitä tai emme. Palveluitamme ei osata käyttää elleivät asiakkaat tiedä, että olemme olemassa. Mutta me Anjalankosken ja Elimäen alueella toimivat yrittäjät olemme siinä onnellisessa asemassa, että oma paikallismediamme on meistä kiinnostunut ja kertoo kuulumisemme asiakkaille.

Paikkakunnalle tuleva uusi yritys pystyttää vasta mainoskylttiään, kun Keskilaakso on jo kärppänä kysymässä: mitä toimintaa tähän tulee? Uusien yrittäjien ei tarvitse vakiinnuttaa asemaansa ennen kuin media noteeraa ne, vaan oma paikallislehtemme kannustaa alusta asti.

Media on itsekin yritys. Keskilaakso on osa Keskisuomalainen-konsernia. Yhteiset toimintasäännöt ovat olemassa isossa talossa kuten verkkolehden kehittäminen, mutta jutut ja niiden painotukset jokainen toimitus päättää itse. Paikallislehdelläkin tulostavoitteita, jotka ovat riippuvaisia lukijoista, tilaajista ja mainostajista – siis samoista ihmisistä kuin muidenkin yritysten asiakkaat. Palvelemme kaikki toisiamme.

Entä sitten kun yritysten määrä alueella vähenee ja toiminta hiipuu, onko Keskilaakso silloin paikalla? Ihailen lehden positiivista linjaa, se uutisoi kyllä huonotkin uutiset – pitäähän lukijoiden saada tietää – mutta skandaaleja se ei hae eikä ruoki kinastelua.

Uskomatonta, mutta totta: Keskilaakso on yrityksenä jo 90-vuotias. Ainakin täällä saatiin 1930-luvulla paperia lehden painamiseen, kun tehtaita alkoi lehden perustamisen aikaan nousta Kymijoen varteen. Lehti on uutisoinut sota-ajan tapahtumat ja nähnyt sen jälkeen huikean nousukauden. Nyt tuntuu, että lehden historian aikana kaikki on muuttunut – vain lehti itse säilynyt.

Jos viime vuosina lehden tekeminen on ollut niukoilla resursseilla haastavaa, niin on alueen muitakin yrityksiä kuritettu taantumalla ja koronalla. Haluan Anjalankosken Yrittäjien hallituksen puolesta kiittää yhdistyksen sihteeriä ja Keskilaakson päätoimittajaa Stiina Kokkosta, joka on pitänyt pyörät pyörimässä, kun kukaan muu ei ehdi eikä jaksa. Tällä sitkeydellä luotsataan lehti varmaan satavuotiaaksi!

Tarja Tornaeus
Anjalankosken Yrittäjät