Yksinyrittäjät

Tämä sivusto on toteutettu yksinyrittäjien tueksi, verkostoitumisen avuksi ja vertaistuen väyläksi. Täältä löydät kaikki tarvitsemasi vinkit yksinyrittäjänä toimimiseen.

Yrittäjien järjestämissä koulutuksissa ja tapahtumissa tapaat muita yksinyrittäjiä. Innostunut ja arjen pulmatilanteet tunteva verkosto on kanssasi, yksinyrittäjä. Älä siis jää yksin!

Suomen Yrittäjien jäsenenä sinulla on lisäksi käytössä 100 eri alojen asiantuntijaa puhelinsoiton päässä! Maksuton puhelinneuvonta antaa monipuolista opastusta ja neuvontaa yritystoiminnassa. Suomen Yrittäjien omien asiantuntijoiden lisäksi käytössäsi on lähes sata valtakunnan eturivin asiantuntijaa.

Koulutuksia yksinyrittäjille

Nainen läppärillä
Nainen tietokoneella

Suomen Yrittäjien yksinyrittäjätoiminta

Yksinyrittäjiä on jo reilusti yli puolet Suomen yrittäjistä. Yksinyrittäjien määrä on lisääntynyt voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samanaikaisesti yksinyrittäjien merkitys koko yhteiskunnalle on kasvanut.

Suomessa on yli 280 000 yritystä, joista jo noin 180 000 on yhden hengen yrityksiä. Niiden määrä on viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana kasvanut noin 45 000:lla. Työnantajayritysten määrä on samalla jaksolla noussut noin 3 000:lla. Yritysmäärän kasvu on siten hyvin suurelta osin ollut yksinyrittäjien varassa.

Yli puolet jäsenyrityksistä on yhden henkilön yrityksiä. SY on toiminut koko olemassaolonsa ajan voimakkaasti yksinyrittäjien puolesta. Lähes kaikki SY:n ajamat toimet yritystoiminnan edellytysten parantamiseksi palvelevat samalla myös yksinyrittäjien etua.

Yksinyrittäjyyden yleistyessä järjestön on kuitenkin entistä vahvemmin haettava myös sellaisia uusia keinoja ja toimintatapoja, jotka parantavat erityisesti yksinään toimivien yrittäjien asemaa. Yksinyrittäjien aseman parantaminen on tärkeää yrittäjänä toimiville jäsenille, mutta se on tärkeää myös SY:lle järjestönä. Tavoitteena tulee olla, että SY koetaan yhteiskunnassa entistä vahvemmin yksinyrittäjien etua edistäväksi tahoksi.

Oheisissa asiakirjoissa esitettyjen toimien tarkoitus on entisestään vahvistaa yksinyrittäjien toimintaedellytyksien parantamista, mutta myös kehittää järjestö- ja viestintäpalveluja tälle tärkeälle ryhmälle.

Mies käärii hihat

12 toimenpidettä yksinyrittäjyyden vahvistamiseksi

Näin Yrittäjät edistävät parempaa yksinyrittämistä

Suomen Yrittäjien yksinyrittäjätoiminta 2019–2022

Tutustu yksinyrittäjien tavoite- ja toimenpideohjelmaan

Yksinyrittäjäkysely 2019

Tutustu yksinyrittäjäkyselyihin

Rahanarvoiset jäsenedut

Hyödynnä jäsenedut ja säästät

Jäsenpalveluna ilmainen neuvontapalvelu

Jäsen, ota ilmainen lakineuvonta ja sparraus vastaan
Kädet jauhossa

Tietopankki yrittäjän apuna

Löydä hyötytietoa tietopankista

Tarkempaa tietoa Yrittäjien työstä yksinyrittäjien puolesta

Uutisia yksinyrittäjille