Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2019 on Salon Virho

Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2019 -palkinnon saaja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kampaamoalan yritys Salon Virho.

Vuonna 1942 perustetussa Salon Virhossa parturi-kampaamoyrittäjiä on ollut jo kolmessa sukupolvessa. Tällä hetkellä yrittäjinä toimivat Liisa Virho-Kilponen, Tiina Kilponen ja Sami Kilponen.

Työntekijät ovat aina palkkalistoilla ja koulutuksesta ei tingitä

Salon Virho on poikkeuksellinen tapaus kampaamoalalla: kaikki työntekijät ovat yrityksen palkkalistoilla. Vuokratuoleistaan tutulla kampaamoalalla se on harvinaista. Yritys työllistää parikymmentä työntekijää.

– Emme halua synnyttää kilpailevaa ilmapiiriä. Työntekijöiden palkkaamisella heistä tulee osa tiivistä yhteisöä, perhettä, jossa jaamme osaamista ja asiantuntemusta. Sitä on virholaisuus, Liisa Virho-Kilponen kertoo.

– Työntekijät viihtyvät meillä hyvin ja työsuhteet ovat poikkeuksellisen pitkiä, muutama on viihtynyt jo yli 30 vuotta, Sami Kilponen sanoo.
– Meillä on hyvä tiimihenki ja työntekijät ovat yhtä perhettä, mikä on suuri voimavara.

– Panostamme myös työntekijöidemme koulutukseen, mikä on seikka, josta ei tingitä, Tiina Kilponen mainitsee.
– Henkilökunnan ammattitaitoa kehitetään koulutuksissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Alan huippukouluttajia vierailee myös Salon Virhon liikkeissä. Tästäkin syystä Salon Virhon vaikutus tunnetaan myös Oulun ulkopuolella.

Ensiluokkainen asiakaskokemus tulevaisuudessakin tärkeää

Nykyisin Salon Virholla on toimipiste Oulussa Hallituskatu 11:ssä. Katutason liike avattiin keväällä 2017.

– Uusi, keskeisellä paikalla oleva liiketila Oulussa oli investointi tulevaan, Sami Kilponen mainitsee.
– Liiketoiminnallista kasvua haetaan Helsingistä, jonne avasimme liikkeen kaksi vuotta sitten lokakuussa.Helsingissä Virho on tunnettu ammattilaisten keskuudessa jo pitkään upeista näytöksistään ja ammattitaidostaan. Asiakkaat ovat löytäneet myös Helsingin liikkeen.

– Palvelemme asiakkaitamme sydämellä ja ammattitaidolla, Virho-Kilponen mainitsee.
– Uskon, että intohimo hiuksiin, ihmisläheisyys, palvelunhalu ja nöyryys vetoavat tulevaisuudessakin. Ne ovat asioita, jotka tekevät Virhosta Virhon. Lisäksi pitää muistaa kehittyä jatkuvasti!

– Tulevaisuuden visiona on luoda jatkossakin työpaikka, jossa työntekijät viihtyvät ja jossa kaikilla on hyvä olla, Kilponen mainitsee.
– Lisäksi tavoitteemme on säilyttää liikkeen taso tulevaisuudessakin yhtä korkealaatuisena.

Yrityksen liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 1 298 000 euroa (03/2019).

Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Oulun Yrittäjät ry haluaa vuosittain tuoda esiin ansioituneen jäsenyrittäjän. Palkinto jaettiin 23.11.2019 klo 19.30 Oulun Yrittäjien, Oulunsalon Yrittäjien ja Oulun Seudun Yrittäjänaisten yhteisissä pikkujouluissa Ravintola Rauhalassa.
 

Lisätiedot:

Liisa Virho-Kilponen

p. 040 577 7303

Sami Kilponen

p. 040 565 3823
www.salonvirho.com

Risto Huovinen
Oulun Yrittäjät ry,puheenjohtaja
p. 0400 584 510

Oulun Yrittäjät ry hakee ehdokkaita Vuoden Yrittäjä -palkinnon saajaksi avoimella haulla, jossa kuka tahansa voi ehdottaa yrittäjää palkinnon saajaksi. Päätöksen palkittavasta tekee raati. Palkittavan tulee olla Oulun Yrittäjien jäsen sekä jo asemansa vakiinnuttanut yrittäjä. Vuoden Yrittäjäksi valittavan yrityksen tulee olla vaikuttanut paikkakuntansa kehitykseen esimerkillisenä suorana tai välillisenä työllistäjänä, paikkakunnan elinkeinorakenteen monipuolistajana tai muulla näihin verrattavalla tavalla. Vuoden Yrittäjäksi valittavan tulee olla henkilönä arvostettu ja esimerkillinen. Palkinto on jaettu vuodesta 1984 lähtien.