Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Porin Yrittäjät ry. palkitsee Porin Vuoden yrityksen 2019: Antinasu & Ratsula Oy

Porin Päivänä jaettavan Porin Vuoden yritys -palkinnon saa tänä vuonna 2019 Antinasu & Ratsula Oy.

Vuosittain jaettavaan palkintoon kysytään yrittäjäjärjestön jäsenyrityksiltä ehdotuksia palkinnon saajaksi. Lopulta Porin Yrittäjien puheenjohtajisto tekee valinnan.

Vuodesta toiseen Ratsula on saanut ehdotuksia ja tänä vuonna 95 vuotta täyttävä yritys palkitaan.

Palkintoperusteluissa kärkikriteereinä mainitaan yrityksen pitkä ikä ja vakiintunut paikka satakuntalaisten vaatettajana sukupolvesta toiseen. Palveluun panostaminen nostetaan myös tärkeään asemaan. Ratsula tarjoaa ja on tarjonnut vuosia pukeutumispalveluja asiakkailleen, samoin muotinäytöksiä kahdesti vuodessa. Yrityksen omistajien aktiivisuus erilaisten yhdistysten ja järjestöjen toimintaan on huomionarvoista.

Antinasu & Ratsula Oy perustettiin lokakuussa 1924, kun Gösta Wilsson avasi ensimmäisen liikkeensä. Tällä hetkellä Ratsulassa työskentelee kolmas- ja neljäs polvi. ToimitusjohtajaMatti Ratsulan johdolla talossa työskentelee tällä hetkellä noin 60 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on 7,5 miljoona euroa. Ratsula on toiminut nykyisellä paikallaan 1970-luvun alusta lähtien, jolloin Antinkadun ja Itäpuiston kulmaan valmistui uutuuttaan hohtava muotitavaratalo. Talossa ollaan pidetty kiinni ajan virtauksista, tehty visiittejä eri kaupunkeihin erilaisia myymälöin. Myös Porista muistetaan niin Isokarhun Benetton-myymälä kuin kävelykadun varren Muotitalo Miia, joka sittemmin oli Casa Ratsula. Antinasu & Ratsula Oy on pitkänlinjan toimija, jonka nyt johdossa oleva sukupolvi haluaa jättää parhaassa mahdollisessa kunnossa olevan yrityksen seuraavalle, sitten kun sen aika on.

Antinasu & Ratsula Oy palkitaan Porin Päivänä torijuhlassa lauantaina 28.9.2019 klo 12 alkaen. Torijuhla on kaikille avoin. Porin Vuoden yritys -palkinnon jakaa Porin Yrittäjät ry. yhdessä Länsi-Suomen Osuuspankin kanssa.
 

Yläkuvassa, vasemmalta oikealle:
Markkinointipäällikkö Monna Kuusela,henkilöstöpäällikkö Carla Björndahl, toimistopäällikkö Miikka Kuusela, tuotepäällikkö Lotta Kuparinen,toimitusjohtaja Matti Ratsula ja ostojohtaja Kati Ratsula.

Alakuvassa, vasemmalta oikealle:
Tuotepäällikkö Tiina Ratsula-Hällström, toimitusjohtaja Matti Ratsula,
ostojohtaja Kati Ratsula (Kuva: Aleksi Rimpiläinen)

Katsojäsent