Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kunta

Porin reaaliaikainen kilpailutuskalenteri julki tammikuun aikana – Yrittäjä: seuraa tulevia hankintoja, jätä tarjous ja tartu Pori-lisä-porkkanaan

Porilaisyrittäjät näkevät pian yhdestä paikasta, millaisia hankintoja Porin kaupungille on tulossa kilpailutukseen. Tarjolla on myös porilaisia hyödyttävä porkkana.

Odotettu kilpailutuskalenteri tulee julki tammikuussa, ja aiheesta pidetään yrittäjille oma tiedotustilaisuus myöhemmin ilmoitettavana aikana. Itse kalenteri on viittä vaille valmis, mutta jo aiemmin hankintadata on ollut vapaasti tutkittavissa.

– Pori ei lähetä kenellekään tarjouspyyntöjä erikseen, vaan ne ovat verkossa vapaasti ja tasapuolisesti kaikkien poimittavissa. Yrittäjät pääsevät perehtymään aiheeseen juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii, vaikka sitten keskiyöllä, hankintapäällikkö Outi Karinharju kertoo.

Kalenteri on lähes reaaliaikaisesti päivittyvä. Toimialat lisäävät sinne tulevat hankintansa heti, kun ne ovat tiedossa täyttämällä selkeän lomakkeen. Tämän jälkeen tuleva hankinta päivittyy melko pian kaikkien nähtäväksi kilpailutuskalenteriin.

Porin Yrittäjien puheenjohtaja (2019) Jari Taimi kannustaa yrittäjiä seuraamaan tulevia hankintoja ja kilpailutuksia aktiivisesti.

– Kalenteria seuraamalla yrittäjät voivat hyvin kartoittaa ja ennakoida omaa tulevaa toimintaansa. He voivat myös hyvissä ajoin varustautua tarjouksen tekemiseen, Jari muistuttaa.

Aktiivisuus on muutenkin valttia. Jo nyt Porin kaupungin hankinnoista on tarjolla valtavasti dataa.

Tietoa saa niin yhteishankintasopimuksista kuin tarjouspyynnöistä ja hankintojen pelisäännöistä.

Yrittäjiä kuunnellaan herkällä korvalla

Ennen tarjouspyynnön julkaisemista Porin kaupunki kuulee yrittäjiä. Kilpailutuksen välissä kun markkinoilla on voinut tapahtua vaikka mitä.

– Kilpailutukset tehdään vuoden, kahden tai vaikka neljän vuoden välein. Eihän meillä voi olla samanlaista tietoa kuin oman toimialansa aallonharjalla olevilla yrittäjillä. He tuntevat markkinatilanteen ja uusimmat innovaatiot. Onnistuneitten hankintojen syntyminen on kaikkien etu, joten kaupunki kuuntelee kenttää mahdollisimman herkällä korvalla, Outi korostaa.

Markkinavuoropuhelu on tärkeää myös, jotta kaupungilla on kasassa kaikki mahdolliset palikat oikeanlaisen tarjouspyynnön sorvaamiseksi. Jari kannustaa porilaisyrittäjiä olemaan aktiivisia, osallistumaan vuoropuheluun ja tuomaan omia ideoita esille. Oman hännän nostaminen on täysin sallittua.

Lue lisää aiheesta: https://www.satakunnankansa.fi/a/nsedi00128833?c=1528874183846


Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät/Satakunnan Kansa 27.12.2019 , kuva Vesa Saivo, juttu Maiju Junko.

Katsojäsent