12.6.2018 klo 09:59
Uutinen

Kaupallisen keskustan kyselyn tulokset julki

Rauman kaupungin, yrittäjäjärjestön ja Rauman Liikekeskusyhdistyksen teettämän kyselyn tulokset julkistettiin tänään. Kysellä kartoitettiin kaupallisen keskustan toimijoiden mielipiteitä nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Vastaavanlainen kysely on teetetty aiemmin vuosina 2013 ja 2006.

Keväällä suoritetussa kyselyssä kartoitettiin myös vastaajien mielipiteitä kauppakeskuksen vaikutuksista omaan liiketoimintaan.
Tutkimuksen suoritti opinnäytetyönään SAMK:n opiskelija Tomi Ahto, joka työskenteli Rauman yrittäjien toimistolla opintoihin liittyvässä työharjoittelussa viime syksystä alkuvuoteen 2018. Tutkimustapana käytettiin sähköistä kyselyä, paperista kyselyä ja haastatteluja. Vastauksia tutkimuksesta kertyi 57. Kyselyn vastausprosentti oli 30.

Sari Pettersson (Rauman Yrittäjät Ry), Mirja Kotiranta (Rauman Kaupunki) ja Raimo Narvila (Liikekeskusyhdistys)
Miten Rauman kaupallisen keskustan kauppiaat ja kiinteistönomistajat näkevät alueen nykytilanteen ja tulevaisuuden?
Kyselyn vastauksissa oli havaittavissa melko paljon hajontaa, eikä kaikista asioista muodostunut yhtenäistä mielipidettä. Vastaajien näkemys ja tulevaisuuden näkymät olivat kuitenkin positiiviset. Kauppakeskuksen suhteen ollaan odottavalla kannalla, eikä sen vaikutusta osata vielä tarkkaan arvioida Omistussuhteet ovat pitkäaikaisia liiketilojen osalta, eikä kiinteistönomistajien enemmistö ole harkitsemassa myymistä. Yrittäjät ovat tyytyväisiä liiketiloihinsa, vaikka toimipisteen sijainnin osalta on erityisesti Vanhan Rauman osalta havaittavissa vaihtuvuutta.

Kooste esittely kyselyn tuloksista:

PDF iconkaupallisen_keskustan_kysely_2018_tomi_ahto.pdf

Kyselyn tulokset ja avoimet vastaukset:

PDF iconkaupallisen_keskustan_kysely_2018_tulokset_tomi_ahto.pdf

Linkki koko opinnäytyöhön tässä.

Rauman Yrittäjät ry
toiminnanjohtaja Sari Pettersson 044-7532680, sari.pettersson@raumanyrittajat.fi
puheenjohtaja Kimmo Vainio 044-3700377 kimmo.vainio@yov.fi

Rauman Kaupunki
kaupunkikehitysjohtaja Rikumatti Levomäki 050-5547565

Liikekeskusyhdistys
Mikko Järvinen 050-3815535

SAMK : lehtori Tapio Pirkanaho 044-710 3522
opiskelija Tomi Ahto 050-5767496

Rauman Yrittäjät ry on noin 720 raumalaisen yrityksen etuja ja yhteistoimintaa edistävä yhdistys. Olemme olemassa jäsenyrityksiämme ja näissä toimivia yrittäjiä varten. Toimimme heidän äänitorvenaan paikallisessa yrittämistä koskevassa päätöksenteossa sekä ajamme heidän etuaan. Toimintamme missio on parantaa yrittämisen toimintaedellytyksiä ja yrittäjien asemaa. Yhdistys perustettiin 1936 ja se on yksi Satakunnan Yrittäjät -aluejärjestön 26 paikallisyhdistyksestä ja maakunnassa toiseksi suurin paikallistoimija. Jäsenistömme koostuu suurimmaksi osaksi mikro- ja pk-yrityksistä.