24.7.2018 klo 10:29
Uutinen

Lappi on auki elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Lappi on auki taas elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Järjestämisvastuussa ovat yhdessä Vireä Lappi ry ja Rauman Yrittäjät ry. Löylypäivillä on pitkät perinteet ja se järjestetään tänä vuonna 40:ttä kertaa. Viidettä kertaa tapahtuman yhteydessä järjestetään myös yrityssuunnistus. Suunnistuksessa on mukana yrityksiä ja yhdistyksiä. Lähde Lappiin tutustumaan alueen vireään toimintaan.

Lapin Löylypäivät ja Lappi on auki yrityssuunnistus tekevät yhteistyötä. Tapahtuman nimi, ulkoasu ja mainonta on yhtenäistetty ja yleisilme on ottanut viitteitä yrityssuunnistuksesta tutusta iloisesta yrityssuunnistuskartasta. Koko tapahtuman kesto on 3 päivää, perjantaista sunnuntaihin.

#lappionauki -yrityssuunnistus

Perinteiseen Lappi on auki -yrityssuunnistukseen voivat viime vuotiseen tapaan osallistua myös yhdistykset. Suunnistus on kolmipäiväinen ja suunnistuksen järjestämiseen osallistuvat yritykset/yhdistykset ilmoittavat oman osallistumisaikataulunsa ja mahdollisen erityisohjelman suunnistuskartassa, ohjelmalehtisessä sekä www.raumanyrittajat.fi -sivuilla. Mitä useammassa kohteessa viikonlopun aikana vierailee ja saa suunnistusleiman, sitä suuremman arpajaispotin arvontaan osallistuu.

Mukana on 20 yritystä ja 7 yhdistystä: Fredman Operations oy, Kivikylän Kotipalvaamo, K-Market Lapinpata, Lapin Apteekki, Lapin Kukka, Lapin Osuuspankki, MAVI-kaluste, Mikolan kello ja kulta, Narvi Oy, Pyörnin Kahvila, Rauman kaupunki, Lappi-Tupa, Vakka-Suomen Voima &Lännen Omavoima, Sale Lappi, Lämpövilla Suomi oy, Puusepänliike Jari Seikkula, Anjan lounaskahvila, Markkinointi Mika Lehtinen, Euran Energia, Lapin kappeliseurakunta, Lapin TL Kotiseutumuseoyhdistys ry, Lapin Maatalousnaiset ry, Lapin VPK, Vireä Lappi ry, Lapin Ruonan kyläyhdistys, Lapin Ylisenpään kylärinki, Keritys ry/Rauman Museo.

Miten osallistutaan yrityssuunnistukseen?

Suunnistuskartan voi hakea mistä tahansa suunnistukseen osallistuvasta yrityksestä. Karttaan on merkitty mukana olevien yritysten ja yhdistysten sijainnit. Vierailun todisteena jokaiselta pisteeltä saa karttaan merkinnän. Kun karttaan on kerännyt vähintään vähimmäismäärän leimoja, voi kartasta irrotettavan arvontakortin palauttaa mihin tahansa yritykseen. Kartan palauttaneet osallistuvat arvontaan ja voivat voittaa yritysten ja yhdistysten lahjoittamia tuotepalkintoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

SUUNNISTUSPISTEET JA AUKIOLOAJAT:

Anjan Lounaskahvila (pe 10.-16.00, la & su 11.-16.00)
Fredman Group (la 9.-14.00)
Kivikylän kotipalvaamo
K-market Lapinpata (pe-la 7.-22.00, su 9.-22.00)
Lapin Apteekki (pe 9.-17.00, la 9.-14.00)
Lapin kukka (pe 9.-17.00, la 9.-15.00, su 9.-15.00)
Lapin Osuuspankki (la 9.-14.00)
MAVI-kaluste (la 10.-15.00)
Mikolan Kello ja Kulta
Narvi Oy (la 9.-14.00)
Pyörnin kahvila (pe 8.-18.00, la 8.-20.00, su 11.-16.00)
Rauman kaupunki (Lapin kirjasto)
Lappi-tupa (pe 9.-20.00, la & su 9.-15.00)
Vakka-Suomen Voima & Lännen Omavoima (pe 17.-20.00)
Sale Lappi (pe & la 8.-21.00, su 10.-21.00)
Lämpövilla Suomi oy (la 9.-14.00)
Puusepänliike Jari Seikkula (la 9.-13.00)
Lapin Seurakunta/Narvin kesäkodin sauna (su 13.-16.00)
Euran Energia (la 10.-15.00)
Markkinointi Mika Lehtinen (pe 9.-17.00, la 10.-13.00)

Mukana olevat yhdistykset:
Lapin VPK (pe 17.-22.00 Patolammen partaalla, la & su 9.-16.00 Luovion kahvila)
Vireä Lappi ry (pe 17.-22.00 Patolammen partaalla, la & su 9.-16.00 Luovion kahvila)
Lapin Kotiseutumuseo (la & su 10.-15.00)
Ruonan kyläyhdistys (la 10,-14.00, su 12.-15.00)
Lapin maatalousnaiset (su 12.-16.00, Motoristikahvilassa)
Lapin ylisenpään kylärinki ry (su 12.-16.00, Kodiksamin koulu)
Kehitys ry / Rauman Museo (Sammalahdenmäki la 10.-14.00)

Patolammen partaalla valitaan löylyisäntä ja -emäntä

Löylypäivät alkavat Patolammen partaalla tapahtumalla perjantaina 3.8.2017 klo 17:00. Tapahtuman aloittaa Sähköankerias lastenmusiikkiorkesteri. Lisäksi ohjelmassa on Ykköne-runokirjan juhlajulkistus Heli Laaksosen ja 10 lappilaisen runomukulan kera. Alueella on lapsille suunnattu rastirata, jonka eri pisteillä puuhaillaan ja askarrellaan ohjatusti. Illemmalla on luvassa Motör Circus sirkusesitys ja karaokelaulantaa Jouko Hiltusen johdolla. Perinteisesti tapahtumassa soittaa Lapin VPK:n soittokunta ja lisäksi valitaan löylyemäntä ja isäntä. Tänä vuonna julkistamme myös Lapin kaunein sauna kilpailun voittajan. Lisäksi tapahtumassa on mukana lappilaisia yhdistyksiä, leivonnaisten myyntiä, sauna ja kylpytuotteiden myyntiä ja muuta mukavaa puuhaa.

Juhlavuosi näkyy ohjelmassa

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla monipuolista ohjelmaa ympäri Lapin kyliä ja yrityksiä. 40-juhlavuoden kunniaksi 40 teema näkyy osassa tapahtumista. Lapin Kotiseutumuseolla on 40 lappilaista esinettä näyttely, löylybingossa on palkintoina 40 saunaan liittyvää tuotepalkintoa ja 40-runokilpailun voittaja julkaistaan nostalgisessa Luovion kahvilassa lauantaina.

Löylypäivien ohjelma sopii kaiken ikäisille. Lapsiperheiden kannattaa suunnata lauantaina Sammallahdenmäellä järjestettävään koko perheen tapahtuma tai vaikka Aron puutarhaan ja eläinpihalle. Myös keppihevoskisojen Lappi CUP finaali Kotiseutumuseon pihalla järjestetään lauantaina. Nuorten kannattaa lauantaina tulla Lapin urheilukentälle kokeilemaan kuplafutista.

Löylyhölkästä löylyfestareihin

Perinteeksi muodostunut löylyhölkkä starttaa Lapin keskustasta lauantaina. Samana päivänä vahvimman miehen tittelistä mitellään voimamieskilpailuissa Lapin Teboililla. Lapin rantasaunalla on tarjolla sekä lauantaina, että sunnuntaina ilmaiset löylyt, salamakalliolla tanssitaan Tulipunaruusujen tahdissa.

Täysin uutena tapahtumana löylypäivillä on Löylyfestarit lauantaina. Löylyfestareilla kuullaan musiikkia moneen makuun ja paikalle voi tulla vaikka omien piknikeväiden kanssa. Lauantaina illemmalla Pyörnillä on katettuna Lapin perinneateria eli lauantai-ehtooateria.

Kylän vakituisten kahviloiden ja lounaspaikkojen lisäksi löylypäiviltä löytyy useita kesäkahviloita sekä erittäin maittavia lounaspaikkoja. Eri puolilla järjestetään kirpputoreja, pihakirppiksiä ja työväentalolla on myös lisäksi rompetori. Esimerkiksi sunnuntaina on oiva tilaisuus lähteä kirpparikierrokselle pihakirppiksiä kiertämään.

Sunnuntaina Rohdainen-Skinnarla-Kulju Kylärinki järjestää Sauna Openin, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin saunoihin. Sunnuntaina suunnaksi kannattaa ottaa myös esimerkiksi Ruonan kylätalon tai vaikka Kodiksamin Koulun.

Lue myös tämä

LÖYLYPÄIVIEN KOKO OHJELMA LÖYTYY TÄSTÄ: loylypaivaesite_2018.pdf

Lisätietoja:

Yrityssuunnistus: Rauman Yrittäjät ry, toiminnanjohtaja Sari Pettersson 044-7532680 www.raumanyrittajat.fi sari.pettersson@raumanyrittajat.fi

Löylypäivät: Vireä Lappi ry, Suvi Lamminen 050-5239486, www.virealappi.fi, suvi.h.lamminen@gmail.com

Vireä Lappi ry on vuonna 2017 helmikuussa perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää Rauman Lapin kylien yhteisöllisyyttä, yhteishenkeä, vetovoimaisuutta ja tehdä lappia tunnetuksi. Vireä Lappi ry kerää yhteen eri tahot ja järjestää yhteisiä tapahtumia sekä muuta yhteistä toimintaa.

Rauman Yrittäjät ry on noin 730 raumalaisen yrityksen etuja ja yhteistoimintaa edistävä yhdistys. Olemme olemassa jäsenyrityksiämme ja näissä yrityksissä toimivia yrittäjiä varten. Toimimme heidän äänitorvena paikallisessa yrittämistä koskevassa päätöksenteossa sekä ajamme heidän etuaan. Toimintamme missio on parantaa yrittämisen toimintaedellytyksiä ja yrittäjien asemaa. Yhdistys perustettiin 1936 ja se on yksi Satakunnan Yrittäjät -aluejärjestön 26 paikallisyhdistyksestä ja maakunnassa toiseksi suurin paikallistoimija. Jäsenistömme koostuu suurimmaksi osaksi mikro- ja pk-yrityksistä.

PDF iconLappi on auki -suunnistuskartta