24.11.2018 klo 00:02
Uutinen

Vuoden Yrittäjäteko 2018 -palkinto SavoGrowlle

Savon Yrittäjät on myöntänyt Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:lle tunnustuksena rohkeasta, tuloksellisesta ja asiakaslähtöisestä toiminnasta alueen yrittäjien palvelemiseksi.

SavoGrow on kuuden kunnan (Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto) alueella toimiva elinkeino- ja elinvoimayhtiö. Yhtiö kuvaa aluettaan Pohjois-Savon ”villiksi länneksi”, mikä kuvaa valintaraadin mielestä maantieteellisen sijainnin lisäksi hienosti SavoGrown kykyä tehdä asioita rohkeasti, uudella tavalla ja hyvässä mielessä kotiin päin vetäen.

Yhtiö on toiminut kohta neljän vuoden ajan tuottaen alueen yrittäjille ja kunnille monipuolisia palveluita elinkeinoihin ja kehittämiseen liittyen. Lyhyestä iästään huolimatta, yhtiön toiminta on jo saanut positiivista huomioita mm. menestymällä valtakunnallisessa Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kyselyssä.

SavoGrown perustajakunnilla on ollut vahva yhteinen tahtotila ja tarve perustetulle yhtiölleen. Tarve on selvästi kummunnut alueen yrittäjistä. Yhtiön henkilöstö tekee määrätietoista työtä jalkautuen ja kuunnellen asiakkaitaan eli yrittäjiä. Erinomaisen, paikallisen elinkeinoasiamiestoiminnan lisäksi yhtiön rooli maakunnallisena vaikuttajana ja kehittämishankkeiden vetäjänä saa valintaraadilta suitsutusta.

– Ilman SavoGrown kaltaista toimijaa pohjoissavolaiset yritykset eivät olisi pystyneet hyödyntämään EU-rahoja näin tehokkaasti. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin perustyö, jota yhtiön koko sitoutunut henkilöstö toteuttaa lähellä yrittäjää, toteaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Palvelut lähellä yrittäjää

SavoGrown alueen yritykset ovat kasvaneet ja menestyneet. Viimeisen 10 vuoden aikana alueen keskimääräinen liikevaihdon kasvu on ollut 4 % vuodessa. Kasvu on ollut selvästi maakunnan paras.

SavoGrow Oy:n toimitusjohtaja Olli Tiaisen mukaan erinomaiset yrittäjät ja yritykset ovat tehneet ja tulevat myös tulevaisuudessa tekemään tuloksen, mutta SavoGrow haluaa olla aktiivisesti tukemassa yritysten kehittämistyötä ja kehittymistä.

– Suuri kiitos yhtiön toimintaedellytyksistä kuuluu luonnollisesti omistajakuntien Keiteleen, Pielaveden, Rautalammin, Suonenjoen, Tervon ja Vesannon päättäjille, Tiainen toteaa.

Kunnat olivat SavoGrown toimintaa suunniteltaessa hyvin yksimielisiä yritysten ja niille suunnattujen palveluiden merkityksestä kuntien elinvoimalle.

– Tärkein toiminnallinen linjaus oli yrityspalvelujen tuottaminen lähipalveluna. Tämä toteutettiin joidenkin mielikuvissa vanhanaikaisena elinkeinoasiamiespalveluna, jossa jokaisessa omistajakunnassa on vastuullinen elinkeinoasiamies. Heidän työpöytänsä on sijoitettu kuntiin eli lähelle asiakkaita. Ratkaisu on osoittautunut hyvin toimivaksi ja mikä tärkeintä, tällä mallilla yritykset löytävät helposti palvelut, Tiainen kertoo.

Kiitokset ansaitsevat myös varsinaiset tekijät, eli SavoGrown henkilökunta.

– Meillä on sitoutunut ja osaava porukka, jolla on oikea palveluasenne. Työyhteisössä on lisäksi hyvä henki, niin tuloksiakin tulee, Tiainen muistuttaa.

Tiaisen mukaan huomiointi ja palkitseminen ovat aina myönteisiä asioita ja antavat lisäpotkua työhön.

– Tämä palkinto tuntuu erityisen hyvältä kahdesta syystä. Ensinnäkin palkinnon myöntäjä on hyvä yhteiskumppani, jonka kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja toiseksi Savon Yrittäjien jäsenistö muodostaa merkittävän osan SavoGrown asiakaskunnasta, hän summaa.

Vuoden Yrittäjäteko -palkinto myönnetään vuosittain. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet yrittäjä Ismo Apell, toimitusjohtaja Antero Vartiainen, toimitusjohtaja Eino Fagerlund, toimitusjohtaja Sami Kapanen, Kiuruveden Elomessut, toimittaja Ilpo Lommi, Sonkajärven Eukonkanto ja toimitusjohtaja Väinö Korhonen.

Vuoden Yrittäjäteko 2018 -palkinto jaetaan Savon Yrittäjien syyskokouksessa 24.11.2018.

Lisätietoja:

Olli Tiainen, toimitusjohtaja
Kehitysyhtiö SavoGrow Oy
puh. 020 746 4620

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
puh. 044 368 0501

Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 050 550 6969

Palkinnon vastaanottivat SavoGrow Oy:n toimitusjohtaja Olli Tiainen ja Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroinen (kuva ylhäällä).