27.4.2017 klo 10:52
Uutinen

Etsitkö vaihtoehtoa läppärille? Tässä 3 parasta hybridikannettavaa työkäyttöön

Jos haluat käyttää kannettavaa tietokonetta myös tablettina, ratkaisuna on hybridilaite. Valitsimme kolme tämän hetken parasta vaihtoehtoa.

Hybridikannettaven suosio on kasvanut viime aikoina etenkin työkäytössä. Tavalliseen kannettavaan verrattuna hybridi tarjoaa sekä tabletin että kannettavan tietokoneen. Laitetta voi käyttää paitsi näppäimistöllä ja hiirellä, myös kosketusnäytöltä. Kun irrotettava näyttö liitetään näppäimistöön, käyttöä voi jatkaa perinteisen läppärin tavoin.

Suurin osa tällä hetkellä markkinoilla olevista hybrideistä toimii Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, mutta tarjolla on myös Android-laitteita.

Hybridikannettavan akun kesto on tyypillisesti lähellä kannettavaan tietokonetta. Parhaimmillaan hybridillä voi työskennellä noin 12 tunnin ajan yhdellä latauksella.

HP Spectre x360

Hinta: Noin 1200 euroa

HP:n hybridi (kuva ylhäällä) käyttää monessa kilpailijankin laitteessa yleistynyttä 360 astetta kääntyvää näyttöä. Ratkaisun ansiosta näytön voi taivuttaa kokonaan koneen taakse, jolloin laitetta voi käyttää tabletin tavoin. HP:n näyttöä ei saa irti laitteesta. Spectre 360 toimii Windows-käyttöjärjestelmällä. USB-C -liitännän ansiosta laite latautuu nopeasti ja tiedostot siirtyvät älypuhelimesta vikkelämmin kuin micro-usb-liitännällä.

Näytön koko: 13,3 tuumaa
Kovalevytila: 256 Gt
Liitännät: 3 x USB 3.0, HDMI, Mini Displayport, SD-kortti
Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit
Paino: n. 1,5 kg

Microsoft Surface Book

Hinta: Noin 2200 euroa

Microsoftin ensimmäinen Surface Book -laite tuli Suomessa myyntiin äskettäin. Hybridikannettava on suunniteltu tehokäyttöön ammattilaisohjelmistojen pyörittämiseen. Laitteella voi käyttää esimerkiksi CAD- ja videoeditointiohjelmia. Näytön irrotuksen jälkeen näppäimistön voi kääntää laitteen taustatueksi, jolloin esimerkiksi videoiden katselu onnistuu hyvin. Laitteen mukana tulee kosketuskynä. Lisätarvikevalikoimassa on muun muassa telakka, jonka avulla Surface Bookia voi käyttää pöytätietokoneen tavoin.

Näytön koko: 13,5 tuumaa
Kovalevytila: 256 Gt
Liitännät: 2 x USB 3.0, Mini Displayport, SD-kortti, SurfaceConnect
Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Pro
Paino: n. 1,5 kg

ASUS Zenbook Flip UX360

Hinta: Noin 1300 euroa

Asuksen hybridikannettavan parhaita puolia on ohut muotoilu ja kevyt paino. Laitteen näyttö kääntyy 360 astetta. Kovalevytilaa on enemmän kuin monissa kilpailijoissa, puoli teratavua. Kosketuslevyyn on integroitu sormenjälkitunnistin, joka lisää laitteen käyttäjän tietoturvaa. Laitteen mukana toimitetaan usb-lan -sovitin, jonka kanssa kannettavan voi liittää langalliseen verkkoon.

Näytön koko: 13,3 tuumaa
Kovalevytila: 512 Gt
Liitännät: 2 x USB 3.0, HDMI, USB-C
Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit
Paino: n. 1,3 kg

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi