Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hyvinvointi

Korvavalosta tunnettu Valkee porskuttaa: Kasvua tänä vuonna 40 prosenttia

Oululainen Valkee on käynnistänyt maailmanvalloituksensa onnistuneesti huolimatta korvavaloa kohtaan suunnatusta kritiikistä.

Korvavalokuulokkeista julkisuuteen ponnahtanut oululainen Valkee Oy näyttää porskuttavan onnistuneesti maailmanmarkkinoille.

– Tuotetta myydään tällä hetkellä ympäri maailmaa, Euroopan lisäksi etenkin Japanissa ja Yhdysvalloissa, toimitusjohtaja Aki Backman kertoo.

Backmanin mukaan yhtiön myynti kasvaa tänä vuonna 40 prosenttia eli vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna.

Korvavalokuulokkeet ovat saaneet julkisuudessa ristiriitaisia arvioita. Moni artikkeli on leimannut ne huuhaaksi. Backmanin mukaan uusia, riippumattomia tutkimuksia tuotteesta on julkaistu äskettäin. Hän kehuu tutkimustuloksia yhtiön kannalta myönteisiksi.

– Jossain vaiheessa kirjoittelu oli aika negatiivista. Moni tuotteeseen perehtynyt on kuitenkin ollut tyytyväinen vaikutuksiin.

Korvavalokuulokkeet valmistetaan Oulussa. Yhtiöllä on tällä hetkellä palkkalistoilalan 10 työntekijää. Tarpeen tullen valmistukseen palkataan kausityöntekijöitä. Suurin kysyntä ajoittuu talvikauteen, jolloin ihmiset hakevat apua kaamosmasennukseen ja talviväsymykseen.

Pauli Reinikainen