20.9.2018 klo 11:46
Uutinen

Jyrki Mäkysen kuntoremontti jatkuu vaikeuksien jälkeen: ”Mielikuvani personal trainereista muuttui”

Jyrki Mäkynen jatkaa hyvinvointiremonttiaan personal trainerin opastuksella kevään sairastelun jälkeen. – Nyt otetaan uudestaan niskasta kiinni, Mäkynen lupaa.

Yrittäjäsanomat on kertonut aikaisemmin Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Mäkysen kuntoremontista. Hyvin alkanut projekti tyssäsi harmillisesti viime keväänä.

– Hyvinvointiprojekti on ollut keväästä kesän ylitse jäähyllä johtuen siitä, että minulla oli keväällä parin kuukauden pituinen sairasteluputki, poskiontelotulehdusten kierre. En ollut kunnossa enkä näin ollen voinut treenata.

Mäkynen on ollut kaikesta huolimatta tyytyväinen siitä, että otti haasteen vastaan.

– Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY osoitti minulle personal trainerin, joka sai minut oikeasti ottamaan asian tosissaan.

Nyt projekti jatkuu saman pt:n opastuksessa.

– Olemme sopineet uusista askelmerkeistä. Muutaman kuukauden tauon jälkeen otetaan uudestaan niskasta kiinni. Oma tavoitteeni on ennen kaikkea parantaa jaksamistani. Minulla on varsin epäsäännöllinen ruokarytmi ja nukun liian vähän. Liikunta tuo todella ison lisän elämään.

”Olen todella hämmästynyt”

Mäkynen ei tähtää enää maratontavoitteeseen, tärkeintä on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Projektin aikana hän on huomannut, miten suuri apu valmentajasta voi olla.

– Olen todella hämmästynyt siitä, millaisia asiantuntijoita personal trainerit ovat. Aluksi suhtauduin niin, että ei pt ole minua varten. Nyt mielikuvani on muuttunut totaalisesti.

– Olen kehottanut kaikkia ikäisiäni ja samassa tilanteessa olevia tarttumaan mahdollisuuteen. Personal trainerin tueksi ottaminen on todella hyvä juttu, se laskee omaa liikuntakynnystä, Mäkynen sanoo.

SKY ry:n maksuton ja kaikille avoin valtakunnallinen Liikuntapäivät -tapahtuma järjestetään kuudetta kertaa 24.-30.9.2018.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi