Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Nuoria houkutellaan kesäyrittäjiksi – riskitön kokeilu ja mahdollisuus rahalliseen tukeen

Raumalla ja Oulussa tarjotaan nuorille mahdollisuutta työllistyä kesällä kausiyrittäjinä.

Kesätyön sijaan raumalaiset ja oululaiset nuoret voivat tienata rahaa kesäyrittäjinä. Samalla yrittäjyydestä kiinnostuneet saavat hyödyllistä kokemusta.

Rauman kaupungin yrityspalvelut toteuttaa yhteistyökumppaneidensa kanssa Vau! Vauhtia alkavaan uraan -kesäyrittäjähankkeen. Se on suunnattu kesäyrittäjyydestä kiinnostuneille, kuluvana vuotena 16-23-vuotta täyttäville Rauman seudun nuorille.

VAU!-kesäyrittäjähankkeen tavoitteena on auttaa aktiivisia alueen nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi. Vuonna 2018 kesäyrittäjinä toimi muun muassa valokuvaaja, klapikauppias, tatuoija, kesäkahvilan pitäjä, riksakuski, heppakerho-ohjaaja sekä lasten- ja nuorten aktiviteettien vetäjä. Nuori voit toimia 4H-yrittäjänä, laskutusosuuskunnan kautta tai halutessaan hän voi rekisteröidä oman yrityksen.

Rauman kaupunkikehitys tarjoaa tuen ja verkoston liiketoiminnan käynnistämiseksi. VAU!-toimintaan valitaan mukaan kymmenen innokasta aloittavaa yrittäjää hakemusten perusteella. Valituilla 16-23-vuotiailla on mahdollisuus saada Rauman kaupungin kesäyrittäjätukea 400 euroa. Tuki maksetaan kesän jälkeen, jos tuen myöntämisperusteet vuonna 2019 täyttyvät.

Oulun seudulle 60 kesäyrittäjää

Myös Oulussa on tarkoitus jatkaa kesäyrittäjähanketta. Kesäbisnes on kaksivuotinen hanke, jossa kehitetään ja laajennetaan Kesäyrittäjä -kampanjaa. Rahoitus on saatu EU:n maaseuturahastolta ja yhteistyössä ovat mukana myös Iin Micropolis Oy ja BusinessOulu. Kesäyrittäjiksi valitaan kuusikymmentä 16-24-vuotiasta nuorta.

Nuoria yrittäjiä sparrataan Oulussa ja Iissä. Myös lähikuntien nuoret voivat osallistua Kesäyrittäjä-toimintaan ja osallistua Oulussa järjestettäviin koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksiin.

Haku Kesäbisnes-hankkeeseen käynnistyy kevään aikana.

Kuva: Rauman kaupunki

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi