Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Raha

SYT- ja AYT-kassat neuvottelevat yhdistymisestä

Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa (AYT-kassa) ja Suomen yrittäjäin työttömyyskassa (SYT-kassa) selvittävät AYT-kassan sulauttamista. Yhdistyminen voisi toteutua ensi vuoden alusta alkaen.

Sulautumisesta päätetään toukokuussa, jos neuvotteluissa päästään sinne asti. Fuusio edellyttää kassoja valvovan viranomaisen Finanssivalvonnan hyväksynnän. Yhdistyneessä kassassa olisi fuusion jälkeen noin 30 000 jäsentä.

AYT:n kassanjohtajan Sami Aapron mukaan fuusion tavoitteena on tarjota "tukevammat hartiat" yrittäjien työttömyysturvan hoitamiseksi ja säilyttää korkea asiakaspalvelun taso. Fuusio mahdollistaa jäsenmaksutason vakiinnuttamisen nykyistä alhaisemmalle tasolle.

– AYT:n ja SYT:n yhdistymisen myötä kustannustehokkuus ja vakavaraisuus paranevat, koska yhdistyneellä kassalla on entistä paremmat mahdollisuudet vahvistaa kustannustehokkuuttaan ja kehittää palveluitaan, Aapro sanoo.

SYT:n Merja Jokisen mukaan kassat jatkavat toimintaansa normaalisti vuoden loppuun asti ja fuusion toteutuessa nykyisten AYT-kassan jäsenten jäsenyys jatkuu katkotta SYT-kassassa ensi vuoden alusta lähtien. Kassan jäsenelle yhdistymisellä ei ole suoraa vaikutusta. Yhdistyminen ei edellytä kassan jäseniltä toimenpiteitä, ja jäseniä tiedotetaan prosessin vaiheista.

– Yhteistyökumppaneitamme tulemme lähestymään hankkeen edetessä. Jatkamme yhteistyötä normaalisti kaikkien tahojen kanssa ja toivomme, että yrittäjinä toimivia ja yrittäjäksi ryhtyviä ohjataan edelleen vakuuttamaan itsensä työttömyyden varalta yrittäjien työttömyyskassassa, Jokinen sanoo.

Kuva: Getty Images

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi