13.2.2019 klo 10:36
Uutinen

Yrittäjän tulipalossa tuhoutunut leipomo aukeaa uudelleen Kajaanissa

Kajaanilainen leipomo tuhoutui tulipalossa viime toukokuussa. Maliskuussa kahvila ja konditoria aukeaa uudelleen. Leipomoa odotetaan vielä pari kuukautta.

Viime toukokuussa kattopalossa tuhoutunut perinteikäs leipomo Pekka Heikkinen & Kumpp. avaa vihdoin ovensa Kajaanissa maaliskuussa.

Kahvila, konditoria ja leipomo jatkavat entisellä paikalla, mutta leipomolle etsitään vielä uusia tiloja.

– Nyt saamme ovet auki. Leipomon suhteen kartoitamme mahdollisuuksia. Konditoriatuotteet ovat omaa tuotantoa, mutta leipomotuotteiden kanssa täytyy vielä odotella, Marin kertoo.

Investointi uuteen leipomoon on merkittävä, joten yrittäjä haluaa valmistella uutta tilaa rauhassa. Marin uskoo, että oman leipomon avaamiseen menee vielä parisen kuukautta.

Toukokuinen tulipalo teki tuhojaan Välikadun valtaus – katujuhla alla, johon leipomo on perinteisesti toimittanut pullaa juhlijoille. Näytti siltä, että katujuhlassa olisi tarjolla vain kahvia.

Nuorkauppakamari, jonka aktiivinen jäsen Marin on ollut, järjesti yrittäjälle yllätyksen, kun katujuhlaan löytyikin 3 500 pullaa tarjolle eri puolilta kaupunkia. 105-vuotiaan perinteikkään leipomon yrittäjät ovat saaneet tukea ja rakkautta myös muilta kainuulaisilta.

Pitkän odotuksen jälkeen leipomo avaa ovensa.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi