8.3.2019 klo 08:42
Uutinen

Sirpa Mansner neuvoo hiusalalle tulevia: Ensin ammattitaito, vasta sitten yrittäjäksi

Menestyneen kampaamoketjun perustanut Sirpa Mansner kehottaa nuoria harkitsemaan yrittäjyyttä vasta, kun omaa asiakaskuntaa alkaa karttua.

Beautyhair Sirpa Mansner Oy on yksi tunnetuimmista yrityksistä alallaan Suomessa. Ketjun ensimmäinen liike avattiin Helsingin Kalliossa vuonna 1967.

Yhtiön perustaja Sirpa Mansner ei ole enää itse mukana yrityksen päivittäisessä työssä, mutta vaikuttaa toimintaan hallituksen puheenjohtajana.

Mansner on seurannut kaksijakoisin ajatuksin nykyistä ammattikoulutusta. Hänen mielestään ammattiosaamisen merkitystä painotetaan liian vähän.

– Monella on liian kiire yrittäjäksi. Meidän alalla yrittäminen on riskaabelia, ainakin siinä vaiheessa kun valmistuu koulusta. Silloin on tyhjän päällä. En kehoita ketään avaamaan siinä vaiheessa omaa kampaamoa. Pitäisi välttämättä olla muutama vuosi toisen palveluksessa ja oppia ammatti kunnolla.

– Kun itse olin koulussa, silloin oltiin samaan aikaan oppisopimussuhteessa. Kun valmistuin ammattiin, minulla oli jo asiakkaita valmiina, Mansner jatkaa.

Hän pitää liian aikaista yrittämistä ”hukkainvestointina”.

– Toisen asteen koulutuksessa pitäisi keskittyä ammatilliseen puoleen ja vasta sen jälkeen tulisi liittää mukaan yrittäjyysopintoja.

Mansner ei koskaan uskonut, miten isoksi hänen yrityksensä kasvaa.

– Tavoittelin 5-10 työntekijää, joka itse asiassa on edelleen iso määrä tällä alalla Suomessa. Minulla oli sellainen ajatus, että halusin oikean liikeyrityksen. En ajatellut, että tämä on pelkkä käsityöammatti, jossa nyperretään jotain jossain nurkassa.

Katso oheiselta videolta, mitä Mansner ajattelee naistenpäivästä ja sen merkityksestä.

Teksti ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi