Etsi

Digi

Nokia 9:n ongelmat jatkuvat, päivitys korjasi osan: Näin HMD Global kommentoi

HMD Globalin lippulaivapuhelin Nokia 9 PureView on saanut osakseen kovaa kritiikkiä, lähinnä sormenjälkitunnistimen toiminnasta ja kamerasovelluksesta.

Barcelonan mobiilimessuilla helmikuussa esitellyn Nokia 9 PureView -puhelimen alkutaival on ollut kivinen. Puhelin ei ole saanut kovin mairittelevia arvioita kansainväliseltä medialta. Syynä on ollut huonosti toiminut sormenjälkitunnistin sekä hidas valokuvien prosessointi kuvan ottamisen jälkeen.

Osa käyttäjistä on raportoinut, että sormenjälkitunnistin ei tunnista sormea lainkaan tai toimii hyvin epävarmasti.

Valmistaja, suomalainen HMD Global on reagoinut palautteeseen ja julkaissut päivityksen, joka on tavoittanut myös osan suomalaisista käyttäjistä. Päivitys on kaikilla käyttäjillä viimeistään toukokuun alkupuolella, yhtiöstä luvataan.

– Se pitää sisällään perusparannuksia mutta samalla olemme parantaneet kamerasovelluksen vakautta sekä kuvien laatua ja niiden prosessointia. Lisäksi päivityksen mukana tulee huhtikuun tietoturvapäivityspaketti, HMD Globalin Pohjoismaiden johtaja Ossi Korpela kertoo.

Päivitys lisää sormenjälkitunnistimen herkkyyttä. Päivityksen asentamisen jälkeen sosiaalisessa mediassa on levinnyt epäilyjä mahdollisesta uudesta ongelmasta. Eräs käyttäjä on kuvannut videon, jossa Nokia 9:n sormenjälkitunnistin avautuu purukumilla.

– Tutkimme, mistä on kyse. Emme ole pystyneet toistamaan samaa omilla testilaitteillamme. Todennäköisesti kyse ei ole laajemmasta ongelmasta mutta seuraamme tilannetta, Korpela jatkaa. Hänen mukaansa sormenjälkitunnistimen toiminnassa on saattanut olla ongelmia silloin, kun tunnistinta on yritetty käyttää märällä sormella. 

– Olemme nyt pyrkineet parantamaan tunnistimen luotettavuutta. Pitää muistaa, että sen rinnalla käyttäjä voi tunnistautua biometrisellä kasvojentunnistusteknologialla.

"Valokuvaajat kiittäneet"

Arvostelijoiden kritisoimaa hidasta valokuvien prosessointia on parannettu, mutta suuria muutoksia ei Korpelan mukaan ole tehty.

– Aina kun viisi kuvaa yhdistetään, prosessointiin menee jonkin verran aikaa. Olemme optimoineet tätä. Samalla olemme tehneet pieniä parannuksia kameran kuvanlaatuun kuten värikylläisyyteen.

Korpela ei ole huolissaan puhelimen saamasta negatiivisesta julkisuudesta.

– Olemme itse asiassa saaneet hyvää palautetta käyttäjiltä. He ovat olleet tyytyväisiä kameran kuvanlaatuun. Erityisen hyvää palautetta olemme saaneet enemmän valokuvausta tuntevilta käyttäjiltä.

Korpela muistuttaa, että kyse on uudesta teknologiasta.

– Tottakai uuden teknologian tuominen vaatii aina kunnollisen testauksen ja tuotekehityksen. Pyrimme laittamaan paljon fokusta siihen. Emme missään nimessä halua tinkiä käyttökokemuksesta.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi