2.5.2019 klo 11:02
Uutinen

Lähes joka viides eurovaaliehdokas on yrittäjä – puoluetausta voi yllättää

Seitsemän Tähden Liikkeellä on eniten yrittäjäehdokkaita tulevissa eurovaaleissa.

Sunnuntaina 26. toukokuuta järjestettävissä eurovaaleissa on ehdolla kymmeniä yrittäjiä. Vaalien 269 ehdokkaasta yrittäjiä on 19 prosenttia eli kaikkiaan 51. Suomen Yrittäjien jäsenyritysten yrittäjiä on ehdolla 24 kappaletta.​

Ehkä hieman yllättäen eniten yrittäjäehdokkaita on Seitsemän Tähden Liikkeellä, jonka listoilla heitä on yhdeksän. Liikkeen kaikista ehdokkaista 45 prosenttia on yrittäjätaustaisia.

Toiseksi eniten yrittäjäehdokkaita on Kokoomuksella, yhteensä kuusi. Perussuomalaisilla ja vihreillä on molemmilla viisi yrittäjäehdokasta. Eduskuntavaalien voittajalla SDP:llä määrä on kaksi.

”EU avaa mittavat kotimarkkinat”

Suomen Yrittäjien Kestävän kasvun Eurooppa –vaaliohjelmassa painotetaan muun muassa sisämarkkinasääntöjen avaamista ja pk-yritysten kasvumahdollisuuksia sekä työllistämisen helpottamista EU-alueella.

– Eurooppa on yrityksille ja yrittäjille erittäin tärkeä, sillä EU avaa suomalaisyrityksille lähes 500 miljoonan kuluttajan kotimarkkinat, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Pentikäisen mukaan EU ohjaa laajalti yrityksiin vaikuttavaa sääntelyä.

– Siksi on olennaista, että EU-vaaleissa valitaan parlamentaarikkoja, jotka ymmärtävät yrittäjyyttä.

Suomen Yrittäjät vaikuttaa Euroopan unionin asioihin sekä Suomessa että Brysselissä, ja 115 000 jäsentämme tekevät meistä eurooppalaisittain ison elinkeinoelämän järjestön.

EU:ssa toimii yli 24 miljoonaa yritystä. Niistä 94 prosenttia työllistää alle 10 työntekijää. Yksinyrittäjien merkitys on suuri, sillä he muodostavat 61 prosenttia kaikista EU-alueen yrityksistä.

Suomalaisyritysten viennistä noin 60 prosenttia suuntautuu muihin EU-maihin ja tuonnista 73 prosenttia tulee EU-alueen sisältä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi