Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Innovaatiot

Miljoonarahoitus uudenlaiselle muovin korvaajalle: Tavoite saada kauppoihin tänä vuonna

Muun muassa puupohjaista kelmua kehittävä Welmu International on saanut merkittävän rahoituksen.

Muovia korvaavaa puupohjaista materiaalia valmistava suomalainen startup-yritys Welmu International Oy on saanut rahoituskierroksensa päätökseen. Yhtiön onnistui kerätä kaksi miljoonaa euroa kasvurahoitusta.

Welmun kehittämä Woodly on puupohjainen materiaali, josta voidaan valmistaa kirkkaan läpinäkyviä ja taipuisia, muovin ominaisuuksia jäljitteleviä pakkauksia. Tavoitteena on saada uudentyyppiset pakkaukset kauppojen hyllyille jo tänä vuonna. Yksi ratkaisuista on puupohjainen tuorekelmu.

– Kahden miljoonan euron rahoitus merkitsee, että yhtiö voi nyt lähteä toteuttamaan sitä potentiaalia, jota olemme viimeisen vuoden aikana rakentaneet, Woodly Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kaminen kertoo yhtiön tiedotteessa. 

Welmun innovaatio kiinnosti useita sijoittajia Suomessa ja ulkomailla. Suurimpia uusia sijoittajia ovat Kyösti Kakkosen Joensuun Kauppa ja Kone Oy sekä Copacking Oy ja Eski B.V., joiden takana ovat hollantilaiset pakkausalan osaajat Mark ja Cornelis Bruggeman. Woodlyn nykyiset omistajat, suurimpina Ratkaisutoimisto Seedi Oy ja Besodos Investors Oy sijoittivat uusimmalla rahoituskierroksella lisää.

– Tuotteena Woodly on hyvin ajassaan kiinni, sillä sen avulla pyritään tukemaan irtaantumista fossiilisista raaka-aineista ja kertakäyttökulttuurista. Pakkausmateriaali on herättänyt mielenkiintoa brändien keskuudessa sekä Suomessa että maailmalla, Kaminen jatkaa. 

Woodly voitti viime vuonna Uusi puu -kilpailun, jossa etsittiin puuta hyödyntäviä ratkaisuja globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin.

 – Haluamme valjastaa metsän potentiaalin käyttöön, kun ympäristöystävällisempiä, muovia korvaavia materiaaleja tuodaan markkinoille. Metsät toimivat hiilinieluna ja ovat hyvin hoidettuina tärkeä uusiutuva luonnonvara, Ratkaisutoimisto Seedi Oy:n toimitusjohtaja ja Woodlyn hallituksen puheenjohtaja Marko Parkkinen toteaa. 

Uuden materiaalin kehitystyö jatkuu, mutta yhteistyö brändien kanssa on jo käynnistetty. Viime vuonna Welmu julkisti yhteistyö ruukkusalaatteja ja -yrttejä tuottavan Järvikylän kanssa. Tuotteiden muovipakkausten korvaamista Woodlylla on harjoiteltu muidenkin bränditalojen kanssa.

Kuva: Getty Images (kuvassa normaali muovinen tuorekelmu)

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi