Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hyvinvointi

Hyvinvointi-startupin sovellus madaltaa kynnystä hakea tukea vaikeissa tilanteissa

AlvinOne haluaa parantaa työntekijöiden hyvinvointia ennaltaehkäisevästi hyödyntämällä koneoppivaa teknologiaa. Startup-yrityksen kehittämä sovellus kehottaa vaikeissa tilanteissa hakemaan apua.

– Käytännössä työntekijä syöttää tietojaan mobiilisovellukseen ja saa sen kautta suosituksia. Hän voi sitä kautta hakea hyvinvointipalveluihin, jotka on valittu yhdessä työnantajan kanssa, kertoo toimitusjohtaja Johanna Varje.

AlvinOne on perustettu puolitoista vuotta sitten spin-offina työterveyshuollon digitalisointiin keskittyvästä Odumista, mutta varsinainen liiketoiminta siirtyi uuteen yhtiöön keväällä 2019. Johanna Varje kertoo, että AlvinOnen työkalua on kehitetty kolmen vuoden ajan.

– Myytävänä tuotteena se on ollut olemassa puolitoista vuotta. Kehitämme sitä edelleen sopimaan paremmin myös pienten yritysten tarpeisiin. Pienyrityksille on melko vähän tukea tarjolla hyvinvointiasioihin, Varje huomauttaa.

Varjen mukaan mobiilisovelluksen käyttö madaltaa kynnystä hakea tukea erilaisissa vaikeissa tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi mielenterveyteen tai addiktioihin liittyvät tilanteet.

– Sovelluksen avulla on joissain tilanteissa helpompi hakea apua kuin kysymällä esimieheltä. Tämän avulla voidaan ennaltaehkäistä sairastumisia ja poissaoloja, mitkä tuovat isoja kustannuksia.

Varje kertoo, että tutkimusten mukaan ennaltaehkäisy stressinhallintaan ja psykososiaalisen ympäristön kehittämiseen vähentää kuluja huomattavasti.

– Euron investointi näissä asioissa tuo takaisin jopa 13,62 euroa, Varje viittaa European Risk Observatoryn tekemään tutkimukseen.

Varje sanoo, että monissa yrityksissä työhyvinvointi on asia, johon panostetaan muutaman kerran vuodessa esimerkiksi tyhy-päivinä.

– Hyvinvointiin tulisi kuitenkin panostaa jatkuvasti. Automatisoimalla prosesseja pystytään se tekemään kustannustehokkaasti.

Apua aikaisessa vaiheessa

Mobiilisovellus voi olla apuna esimerkiksi työuupumukseen ja stressiin liittyvissä tilanteissa.

– Teemme yhteistyötä useiden sähköisiä palveluja tarjoavien yritysten kanssa. Eniten tarvetta on stressinhallintaan ja jaksamiseen. Tavoitteena on, että henkilö saisi tarvitessaan käyttöön itselleen sopivan palvelun jo ensimmäisten hälytysmerkkien kohdalla.

Tarjolla on muun muassa stressin- ja ajanhallintaan, itsensä johtamiseen, masennuksen käsittelemiseen ja taukoliikuntaan tarkoitettuja palveluja.

AlvinOnella on meneillään ensimmäinen sijoituskierros joukkorahoitusalusta Invesdorilla. Tavoitteena on kerätä 200 000 euroa, joka käytetään tuotekehitykseen sekä myynti- ja markkinointitiimin rakentamiseen.

Tavoitteena on kasvattaa tiimi nykyisestä kolmesta henkilöstä seitsemään-kymmeneen parin vuoden sisällä.

Teksti ja kuva: Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi