8.7.2019 klo 15:33
Uutinen

Sushistaan tunnetuksi tullut Järvenpään Citymarket ehdolla maailman parhaaksi ruokakaupaksi

Markku Hautala on kehittänyt Järvenpään Citymarketista maailmankin mittakaavassa erityislaatuisen ruokakaupan.

Järvenpään Citymarket on valittu ehdolle maailman parhaaksi ruokakaupaksi viiden muun finalistin kanssa. Kyseessä on brittiläisen kaupan alan tutkimusyhtiö IGD:n järjestämä kilpailu. Voittaja selviää Lontoossa marraskuun 7. päivänä.

Koskaan aikaisemmin suomalainen ruokakauppa ei ole päässyt kilpailun finaaliin.

– Itkin onnesta, kun kuulin finaalipaikastamme, Järvenpään Citymarketin kauppias Markku Hautala sanoo Iltalehden haastattelussa.

IGD tekee analyysejä maailman ruokakaupoista. Sen edustajat kiertävät paikan päällä arvioimassa kauppoja. Hautalan mukaan Järvenpäässä käytiin kesäkuussa. Yksi finaaliin pääsyn kriteereistä on innovatiivisuus.

Ensimmäisen kerran Järvenpään Citymarket nousi otsikoihin, kun siitä tuli Euroopan suurin sushi-myyjä. Jutun aiheesta voit lukea täältä.

Sen jälkeen Hautala on lanseerannut kaupassaan muun muassa oman huippuravintolan, oman jäätelön, oman lihaleikkaamon ja viinidelin. Parhaillaan kauppias puuhaa kauppaan kokkikoulua.

– Koko ajan mietin, että osaammeko kuunnella asiakasta ja mitä kivaa tuomme kauppaan seuraavaksi. Maailmalta löydämme asioita, joita haluamme tuoda tänne Järvenpäähän, Hautala kertoo Iltalehdelle.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi