Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Rebekka Lalli teki konkurssin, sitten tuli uupumus: Katso koskettava video yrittäjän uudesta alusta

Kirkkonummelainen Rebekka Lalli on päässyt uuteen alkuun konkurssin ja työuupumuksen jälkeen. Nyt hänen crossfit-salinsa liiketoiminta on hyvällä mallilla.

Crossfit Kirkkonummen yrittäjän Rebekka Lallin ongelmat pahenivat runsas 10 vuotta sitten, kun hän synnytti tyttärensä. 

– Sitä ennen minulla oli jo ollut hermokipuja. Synnytykseen loppui oikeastaan kaikki liikunta. Neljään vuoteen en voinut tehdä muuta kuin työntää vaunuja ja ulkoiluttaa koiraa. Niskanikin oli kaksi vuotta krampissa.

– Tuntui siltä että elämäni oli ohi enkä pysty enää koskaan urheilemaan.

Kuntoileminen oli ollut Lallille elämän suola. Siksi sen loppuminen oli vaikea pala sulattaa.

– Masennuinkin siinä vaiheessa aika vaikeasti. Kokeilin joogaa ja pilatesta mutta ne eivät auttaneet olon parantamiseen.

Lallin ensimmäinen yritys valmistutti sähköjohtoja. Ongelmat kumuloituivat lopulta siihen pisteeseen, että Lalli teki töitä aamusta iltaan ja uupui.

– Ajattelin koko ajan, että tästä täytyy selvitä. Olin jo perustanut salin ja toivoin, että salin tuotoilla pystyn hoitamaan toisen yrityksen lainojen lyhennykset. Jossain kohtaa pankin jousto loppui ja oli tehtävä se päätös, että haen yrityksen konkurssiin. Jouduin myymään kotini ja sain maksettua isoimmat lainat pois. Konkurssi oli tavallaan valtava helpotus, kun pystyin menemään eteenpäin salin kanssa ja aloittamaan kaiken alusta.

Vuoden 2017 vuoden lopussa selvisi, että Lalli oli kärsinyt vuosia ylirasitustilasta. 

– Lihakset olivat koko ajan maitohapoilla ja sydän hakkasi. Ylirasitustila oli kestänyt vuosia. Puoleentoista vuoteen en treenannut, en edes venytellyt. Nyt olen hiljalleen aloittanut treenaamisen, suunnilleen kerran viikossa. Keho on jotenkin ihan älyttömän herkistynyt ylirasitustilan jälkeen.

Katso Rebekkan koko tarina videolta!

Teksti ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi