Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yrittäjien tietosuojaoppaasta tuli hitti – täältä lataat myös muut suositut oppaat

Yrittäjille tarkoitetut eri aihepiirien oppaat ovat keränneet tuhansia latauksia. Lataa oma oppaasi oheisista linkeistä!

Moni yrittäjä on saanut apua ongelmiinsa Suomen Yrittäjien ladattavista oppaista. Niistä suosituin on ollut tietosuojaopas, jota on ladattu yli 28000 kertaa. 

– Tietosuojaopas on yllättänyt suosiollaan, mutta toisaalta se oli odotettaviasa. EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo viime vuoden keväällä aiheutti voimakasta liikehdintää ja huolenaiheitakin, Suomen Yrittäjien digimarkkinoinnin asiantuntija Arttu Talvela sanoo.

Etenkin viime vuonna Yrittäjien neuvontapuhelin paikoin ruuhkautui gdpr-aiheisista kysymyksistä. Yrittäjissä ollaan huomattu tietosuoja-aiheeseen kohdistuva kiinnostus myös muuta kautta.

– Asiakirjapankissamme on ladattavissa tietosuojaselosteen pohja, jonka yrittäjä voi ladata ja täyttää. Sitä on ladattu todella ahkerasti.

Tietosuojaopas ilmestyi hieman ennen gdpr:n voimaanastumista vuoden 2018 toukokuussa. Mutta mitä kaikkea se sisältää?

– Tietosuojaopas on varsin kattava paketti. Siinä avataan tietosuojatermejä, kerrotaan mitä tietoja yritys saa kerätä ja millaisissa tilanteissa. Lisäksi opas neuvoo tietorekisterien käsittelyssä ja siinä, millaisia velvollisuuksia yrittäjällä on. Samalla avataan, mitkä ovat rekisterissä olevan asiakkaan oikeudet.

Opas neuvoo muun muassa tilanteissa, joissa henkilö haluaa käyttää oikeuttaa tulla poistetuksi rekisteristä.

– Ohjeistamme yrittäjää toimimaan kuluttajalle oikeudenmukaisella tavalla, Talvela jatkaa.

Tulorekisteriopas tuli tarpeeseen

Yrittäjät on julkaissut myös muita hyödyllisiä oppaita. Yksi niistä on tulorekisteriopas, joka tuli ladattavaksi vuoden 2018 marraskuussa. Sitä on ladattu lähes 5000 kertaa.

– Tiesimme, että opas tulee tarpeeseen. Tulorekisteri oli uusi aihe kaikille ja se on hämmentänyt yrittäjiä. Siinä mielessä olemme olleet iloisia, että olemme pystyneet tarjoamaan oppaan hankalaan aiheeseen. Pähkinänkuoressa oppaassa selostetaan, mikä on tulorekisteri ja miksi se on olemassa.

Yrityksen perustamisopas on kerännyt lähes 4000 latauskertaa.

– Siitä olemme saaneet hyvää palautetta myös oppilaitoksilta. Opettajat ovat kyselleet, saako opasta käyttää oppimateriaalina. Meillä ei ole ollut mitään sitä vastaan, Talvela kertoo.

Tälle vuodelle on suunnitelmissa ainakin kirjanpito-, yrityshuijaus- ja työntekijän palkkausaiheisia oppaita. Oppaat tullaan julkaisemaan syksyn aikana.

– Yritämme tuottaa oppaita mahdollisimman monista aihealueista, jotka koskettavat yrityksen ja yrittäjän arkea. Kaikki palaute ja toiveet oppaiden aiheista ovat kullanarvoisia, jotta osaamme tulevaisuudessakin tehdä oppaita suoraan yrittäjien tarpeisiin, Talvela jatkaa.

Lataa oppaat täältä:

Yrityksen perustamisen opas

Yrittäjän ensimmäisen vuoden opas

Tulorekisteriopas

Tekijänoikeuksien ABC

Yrittäjän digiopas

Tietosuojaopas

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi