Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Innovaatiot

Lumir Oy bio- ja kiertotalouden Kasvupolun voittoon – ”Haluamme olla akustiikan Coca-Cola”

Bio- ja kiertotalouden Kasvupolun voittajaksi valittiin vantaalainen Lumir Oy, joka valmistaa akustiikkamateriaaleja. Kunniamaininnan sai helsinkiläinen Dolea Oy.

Tuomaristoon teki vaikutuksen Lumir Oy:n tarjoama ainutlaatuinen ratkaisu akustiikka-alalla. Yrityksen kasvutavoite on korkealla ja referenssit vakuuttivat. Tuomaristo kehui tässä olevan suomalaista tutkimus- ja kehitystyötä parhaimmillaan.

Lumir Oy kehittää ja valmistaa bio- ja kiertotalouden mukaisia terveellisiä ja turvallisia akustiikkamateriaaleja. Lumirin tavoitteena on kasvaa akustiikkamateriaalien "Coca-Colaksi", synonyymiksi hyvälle akustiikalle. Yrityksen akustiikkaratkaisuilla voidaan korvata sisäilmastolle haitallisia tuotteita sekä muovipohjaisia materiaaleja.

Kunniamaininnan saaneelle Dolea Oy:n biohajoaville tuotteille on tuomariston näkemyksen mukaan selvä tarve ja imua. Lisäksi tuotteilla on oikea ajoitus ja monia käyttömahdollisuuksia.

Dolea Oy valmistaa ja myy kansainvälisillä markkinoilla uudentyyppisiä, patentoituja kestävän kehityksen mukaisten Dolea-juomapillejä. Yrityksen toimintaa on Dolea-pillien lisenssimyynti Dolea Partnereille, jotka valmistavat ja myyvät pillejä tietyillä alueilla.

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin sadan parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään 23.–24. lokakuuta Jyväskylässä.

Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat Erik Kolehmainen (Metsä Group), Sari Åkerlund (Äänekoski/Plänet B), Toni Ramu (KPMG), Pia Qvintus (VTT), Reetta Strengell (Kemira), Paula Eskola (Motiva), Merja Rehn (Sitra) ja Esa Laurinsilta (UPM).

Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulla mukana ovat kumppanit UPM, Metsä Group, VTT, Sitra, KPMG, Äänekoski/Plänet B, Motiva ja Uusiouutiset.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös AskKauko (ExportIn Oy), CoReorient Oy, Magsort Oy ja RePack Design Helsingistä, Viako Oy Espoosta, Vaatelainaamo Vaatepuu Oy Järvenpäästä, Eurowear Oy Lahdesta, Green Disposal Oy Riihimäeltä, Ecomation Oy Salosta, Dafecor Oy Turengista, Doranova Oy Vesilahdesta, Molok Oy Nokialta, Apila Group Oy Ab Kontiolahdesta, Penerg Oy Laukaasta sekä INARI Arctic Cosmetics Oy Kolarista.

Kasvu Open on Suomen suurin, kaikille pk-yrityksille avoin ja maksuton kasvun sparrausohjelma. Mukaan sparraukseen voi hakea yrityksen liikevaihdosta, toimialasta, sijainnista tai iästä riippumatta.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Lumir Oy:n verkkosivut