28.8.2019 klo 13:06
Uutinen

Käsineyrittäjä Liisa Sauso käärmeissään konkurssiuutisoinnista: ”Sauson alasajosta ei voi puhua”

Sauson sisarusten käsineyritykset ovat kaksi eri asiaa, Liisa Sauso muistuttaa.

Käsineyrittäjä Liisa Sauso on pahoillaan tämän päiväisistä uutisista, jotka koskevat hänen veljensä Sakari Sauson osakeyhtiön konkurssia. Helsingin Sanomien uutisen otsikossa kerrotaan, että käsinevalmistaja Sauson 90-vuotinen tarina uhkaa loppua.

Myös Kauppalehdessä puhutaan legendaarisen käsinevalmistajan konkurssista ja brändin 90-vuotisjuhlista.

– Sauson alasajosta ei voi puhua, kun meitä on kaksi! Sakari Sauso on haettu konkurssiin, mutta minä olen tehnyt 30 vuotta käsineitä ja tyttäreni jatkaa perinnettä. Meillä on 30-vuotisjuhlat vuoden vaihteessa ja sukupolvenvaihdos tiedossa, Liisa Sauso kertoo.

Sauson suvun tarina käsivalmistajana alkaa 90 vuoden takaa. Käsineitä valmisti Liisa ja Sakari Sauson isoisä ja isä. 30 vuotta sitten, vuonna 1989, sukuyhtiö jakaantui niin, että Sakari Sauso ja Liisa Sauso lähtivät yrittäjiksi omille tahoilleen.

– Sakari antoi nimensä unkarilaiselle tuotantolaitokselle. Minä ostin sukuyhtiön laitteet ja kaavat, jatkoin käsityötä Suomessa. Sakari on kuitenkin markkinamies ja saanut näkyvyyttä. Minua ei siinä yhteydessä mainita. En ole olemassa. Minä kyllä kerron Sakarista, koska pitäähän tämä selittää ihmisille, mistä on kyse, Liisa Sauso sanoo.

Hankalilta tilanteilta ei olla vältytty. Liisa Sausoa harmittaa, että Sauson nimen yhteydessä puhutaan usein Sakari Sauso OY:stä, mutta jos laatu ei miellytä, Liisa Sauso saa setviä valituksia.

– Kuulen usein, että minun käsineeni eivät voi olla hyviä, kun niitä ei myydä Stockmannilla, Liisa Sauso tuhahtaa.

Stockmann on myynyt Sakari Sauson käsineitä.

Liisa Sauson mukaan sisaruksilla on välit kunnossa työasioiden suhteen.

Hän on rakentanut yritystoimintansa käsityötuotteen ympärille. Liikevaihtoa yritys teki viime vuonna 132 000 euroa. Liikevoitto oli 10 000 euroa.

– Minulla on vankka asiakaskunta ja hyviä tukkuostajia. Lisäksi kierrän muutamia kädentaitomessuja vuosittain, hän kertoo.

Liisa Sausoa harmittaa, että Sakari Sauson yhteydessä puhutaan 90-vuotisesta historiasta ja sen päättymisestä.

–Meillä molemmilla olisi ollut 30-vuotisjuhlat vuoden vaihteessa, sillä olemme olleet omillamme. Nyt näyttää, että vain minä juhlin, Liisa Sauso sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi