Etsi

Digi

Huawein uusin huippupuhelin erottuu kaartuvalla näytöllä – Ei enää Googlen sovelluksia

Huawein eilen illalla esittelemät Mate 30 ja Mate 30 Pro -puhelimet kääntävät uuden lehden kiinalaisen teknologiajätin historiassa.

Mate 30-sarjan puhelimet ovat ensimmäiset Huawein laitteet, joissa Yhdysvaltain asettamat rajoitukset Google-yhteistyölle näkyvät käsinkosketeltavasti. Laitteeseen ei ole esiasennettuna yhtäkään Googlen sovellusta. Huawein uutuuspuhelimiin voi asentaa sovelluksia Huawein AppGallery-sovelluskaupasta.

Molemmat uutuuspuhelimet julkistettiin myös 5G-versioina. Huawei onkin ottamassa etulyöntiaseman 5G-teknologiassa esimerkiksi Appleen verrattuna, joka esittelee ensimmäiset 5G-mallinsa ensi vuonna.

Mate-sarjan uutuuksissa on aikaisempaan tapaan keskitytty etenkin kamerateknologian parantamiseen. Pro-mallissa on kaksi 40 megapikselin pääkameraa, kahdeksan megapikselin telekamera sekä 3D-syvyyskamera. Laajakulmalinssillä varustettu toinen pääkamera on tarkoitettu pääasiassa videokuvaukseen. Kameralla voi kuvata erittäin korkealla ISO-herkkyydellä, mutta vielä mielenkiintoisempaa käyttäjän kannalta on mahdollisuus 4K-kuvaukseen 60 kuvan sekuntinopeudella. täysin uusi ominaisuus, jota ei ole aikaisemmin nähty kilpailijoiden puhelimissa, on mahdollisuus kuvata hidastettua videota 7680 ruudun sekuntinopeudella 720p -teräväpiirtotarkkuudella.

Toinen pääkamera on tarkoitettu still-kuvaukseen. Se on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Huawein mukaan kyseinen kamera on parhaimmillaan silloin, kun kuvia otetaan hämärässä.

Aikaisempaa isompi akku

Huawei on suurentanut Mate-sarjan akun kokoa. Uudessa Pro-malliversiossa on 4500 milliampeerin virtalähde ja perus-Matessa 4200 milliampeeritunnin akku. Sekä Pro että edullisempi Mate 30 tukevat pikalataustoimintoa. Nopeimmin lataus onnistuu langallisella laturilla, jolloin laturi antaa tehoa 40 watin edestä.

Ulkoisesti Mate 30 -puhelimet erottuvat useimmista muista älypuhelimista siinä, että niissä ei ole lainkaan fyysisiä painikkeita äänenvoimakkuuden säätämiseen. Homma hoituu virtuaalipainikkeilla, joiden idea perustuu kosketuksen tunnistamiseen puhelimen kyljessä. Virtuaalipainikkeille voi ohjelmoida myös muuta käyttöä esimerkiksi pelaamisen aikana. Painikkeiden sijaintia voi muuttaa haluttuun kohtaan kyljessä. Mate 30:n kosketusnäyttö kaartuu voimaakkaasti puhelimen molemmille kyljille. Myös äänet välittyvät puhelimen näytön kautta.

Suomen myynti vielä avoinna

Siinä missä Mate 30 Pro tarjoaa kasvontunnistuksen näyttölukituksen avaamiseen, Mate 30:n käyttäjän on tyydyttävä näytön alle sijoitettuun sormenjälkilukijaan.

Uusien Mate-puhelinten Suomen myynnin aloituksesta ei vielä kerrottu eilisessä tilaisuudessa. Puhelinten hinnat alkavat 799 eurosta (Mate 30). Pro-mallien hinnat alkavat 1099 eurosta (256 gigatavun tallennusmuisti). Huawei tuo tarjolle uutuuspuhelimestaan myös tekonahkapintaisen malliversion. Muut värit ovat vihreä, violetti, hopea ja musta.

Kuva: Huawei

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi