Etsi

Emergency banner

Digi

Facebook-liven kehittänyt Randi Zuckerberg: Kysykää eettiset kysymykset ajoissa! 

Randi Zuckerbergin nimi kuulostaa tutulta ja samalla oudolta. Nainen on kuuluisamman Zuckerbergin, Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin sisko.  

– Osa teistä varaa paikkoja George Clooneyn puheenvuoroon ja osa odotti sitä toista Zuckerbergiä lavalle, Randi Zuckerberg vitsailee Nordic Business Forum -tapahtumassa Helsingissä.  

Täysin osaton Facebookiin hänkään ei ole. Markkinointitaustainen Zuckerberg työskenteli maineikkaassa Ogilvyn mainostoimistossa New Yorkissa, kun veli pyysi auttamaan projektiinsa Facebook.com. Sisko lähti Piilaaksoon ja ura venyi lähes 10 vuoden pestiksi.  

Randi Zuckerberg on muun muassa Facebook Live -video-ominaisuuden kehittäjä. Vaikka teknologian kehittäminen ja sen menestyksen seuraaminen on palkitsevaa, joskus ammatillinen menestys kääntyy myös tarkoitustaan vastaan.  

– Tajusin jossain vaiheessa, että kun olemme antaneet äänen kaikille, olemme todella antaneet sen kaikille. Pahoittelut siitä, Zuckerberg sanoo.  

– Ammatillinen sydämeni särkyi, kun Uudesssa-Seelannissa mies käveli moskeijaan ja ampui ihmisiä kuoliaaksi kuvaten koko teon Facebook-liveen. En olisi ikinä kuvitellut, kun kehitin Liveä, että se mahdollistaisi jotain tälläistä, Zuckerberg sanoo. 

Teknologioiden kehittäjille ja teknologiayritysten perustajille hänellä on yksi viesti.  

– Kysykää kaikki vaikeat ja eettiset kysymykset jo aikaisessa vaiheessa!

Elina Hakola

elina.hakola(at)yrittajat.fi