Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Raksuttaako tietokoneessasi vielä Windows 7? Siitä voi tulla vaarallinen tammikuussa

Microsoft Windows 7:n tuki päättyy tammikuussa. Sen jälkeen käyttöjärjestelmälle ei enää julkaista suojauspäivityksiä.

Microsoft patistaa Windows 7 -käyttöjärjestelmän käyttäjiä päivittämään ohjelmistonsa uudempaan. Seiskaversion tuki päättyy tammikuun 14. päivä eikä ohjelmistolle sen jälkeen tarjota tietoturvapäivityksiä. Poikkeuksena ovat yritysasiakkaat, jotka haluavat maksaa jatketusta tuesta.

Tammikuun 15. päivästä lähtien Windows 7 -käyttäjät eivät ole myöskään oikeutettuja Microsoftin asiakaspalvelun tekniseen tukeen. Samalla päättyy myös Internet Explorerin tuki Windows 7 -laitteessa.

Käytännössä seiskaversion käytön jatkaminen tammikuun puolenvälin jälkeen lisää riskiä sille, että haittaohjelmat pääsevät käsiksi käyttöjärjestelmään.

Windows 7 -käyttäjät ovat saaneet ilmoituksen ohjelmiston tuen päättymisestä työpöydälle ilmestyvistä ponnahdusikkunoista. Pakollista järjestelmän päivittäminen ei kuitenkaan ole.

Vanhan Windows-järjestelmän päivittäminen uusimpaan kymppiversioon ei todennäköisesti ole kaikissa tapauksissa aivan ongelmatonta. Riskinä ovat yhteensopivuusongelmat vanhempien laitteiden kanssa.

Jos käyttäjällä on tallella Windows 7:n lisenssiavain, sillä voi edelleen päivittää Windowsin maksutta kymppiversioon.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi