Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Kevytyrittäjäpalvelu Ukko.fi:n perustaja palkittiin EY:n Nuori Yrittäjä palkinnolla – "Yritysten kynnys työllistämiseen madaltunut"

"Toiveenamme on, että jokainen voisi tehdä työkseen sitä mitä rakastaa", Ukko Kumpulainen sanoo.

EY:n Vuoden nuori yrittäjä -palkinto UKKO.fi:n perustaja Ukko Kumpulaiselle- Kevytyrittäjäpalvelun perustajalle tunnustus vahvasta kasvusta ja ilmiön luomisesta

Maailman arvostetuin yrittäjäkilpailu EY Entrepreneur of the Year on palkinnut UKKO.fi:n perustajan ja toimitusjohtajan Ukko Kumpulaisen Young Entrepreneur 2019 eli Vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksella. EY jakaa tunnustuksia ja palkitsee kasvuyrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, saavutuksillaan ja johtajuudellaan.

Finlandia-talolla järjestetyssä gaalassa tuomaristo korosti Kumpulaisen palkintoa jaettaessa erityisesti UKKO.fi:n toiminnan merkittävää vaikuttavuutta, vahvaa kasvua sekä kykyä luoda omasta toiminnastaan ilmiö.

Vuonna 2012 Kumpulaisen kanssa UKKO.fi:tä olivat perustamassa Olli Kopakkala, Antti Turpeinen ja Marko Yli-Paavola. Nyt palvelulla on jo yli 80 000 käyttäjää ja kevytyrittäjäpalvelun liikevaihto on yli kaksinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana. Viime vuonna liikevaihto oli noin 83 miljoonaa euroa.

Yritys kehitti kevytyrittäjyys-termi on muodostunut synonyymiksi laskutusmallilla toimiville yrittäjille. 

”UKKO.fi on ollut ennakkoluulottomasti mukana muuttamassa suomalaista työelämää ja tapaa tehdä työtä. Yrityksen kautta yksityishenkilöiden, yhdistysten ja yritysten kynnys työllistämiseen on madaltunut”, EY:n tiedotteessa linjataan.

Suomen Yrittäjät toivottivat kevytyrittäjät jäsenikseen maaliskuusta 2018 lähtien. 

– Jo itsessään tämän tunnustuksen saaminen tuntuu hienolta, mutta vielä upeampaa on, jos tämä auttaa inspiroimaan niitä nuoria yrittäjiä ja kevytyrittäjiä, joita autamme kasvattamaan omaa bisnestä ja menemään kohti omia unelmia. Toiveenamme on, että jokainen voisi tehdä työkseen sitä mitä rakastaa, Ukko Kumpulainen sanoo. 

Kumpulainen itse on päätynyt yrittäjäksi sattuman kautta. Kun on paljon ideoita, jotkut niistä jalostuvat myös taloudellisesti kannattaviksi yrityksiksi. 

– Siksi kannustan erityisesti nuoria lähtemään testaamaan niitä omia ideoita. Koskaan ei voi tietää, mikä idea lähtee lentoon, hän sanoo. 

Kevyt- tai laskutusyrittäjä myy ja markkinoi itse oman työnsä, mutta käyttää laskuttamiseen laskutuspalvelua. Laskutuspalvelu huolehtii kaikista hallinnollisista tarpeista, kuten veroista ja vakuutuksista, eikä kevytyrittäjä tarvitse omaa y-tunnusta. YEL-maksut hän on velvollinen maksamaan. 

Lue seitsemän kysymystä kevytyrittäjyydestä. 

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi