Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Uusyrityskeskusten hallituksen puheenjohtajaksi Suomen Yrittäjien Anssi Kujala

– Yrittäjyyden suosion ja yrittäjämäisen työn lisääntyminen tekee uusyrityskeskusten neuvonnasta entistäkin tärkeämpää, sanoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n uusi hallituksen puheenjohtaja, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Kujala valittiin Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) hallituksen puheenjohtajaksi keskiviikkoiltana.

– Uusyrityskeskukset ovat hyvä malli julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä, jolla syntyy merkittäviä tuloksia. Haluamme olla osaltamme vaikuttamassa siihen, että tällä työllä on vahva tuki ja hyvät resurssit, sanoo Anssi Kujala.

SUK:n tehtävänä on edistää kestävän ja kannattavan yritystoiminnan syntymistä Suomeen. Se toimii yhteistyö- ja palvelujärjestönä 30:lle eri puolella Suomea toimivalle Uusyrityskeskukselle.

Lisäksi yhdistyksessä on jäseninä kymmeniä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan järjestöjä sekä yrityksiä. Tänä vuonna Uusyrityskeskukset ovat palvelleet jo yli 12 000 yrittäjyyttä harkitsevaa. Uusia yrityksiä on syntynyt vajaat 6000. Uusyrityskeskusten palvelu on puolueetonta ja maksutonta.  

Jatkuvaa panostusta laatuun

SUK:n hallituksen puheenjohtajan Anssi Kujalan mukaan on tärkeää antaa tunnustusta 30 vuoden aikana tehdylle laadukkaalle neuvontatyölle: jokainen yrittäjyyttä pohtiva ansaitsee osaavan, yrittäjän parasta ajattelevan neuvonnan.

– Tämä työ vaatii kuitenkin jatkuvaa panostamista laatuun ja rahoituksen varmistamiseen. Meidän pitää vahvistaa verkostoja, jotta mukana olisivat mahdollisimman kattavasti kunnat, yritykset, yrittäjäjärjestöt ja elinkeinoelämän toimijat. Uskon, että Suomessa riittää tahoja, jotka haluavat varmistaa pienille yrityksille hyvän alun, toteaa Anssi Kujala.

toimitus(at)yrittajat.fi