18.12.2019 klo 12:44
Uutinen

Yrittäjä kuuli, ettei perinteistä joulukeräystä järjestetä – ryhtyi hommiin ja organisoi 20 000 euron edestä lahjoja lapsille

Janne ja Piia Mäenpään masinoimassa joululahjakeräyksessä hankittiin paikallisille lapsille ja nuorille lahjoja noin 20 000 euron edestä.

Lappeenrannassa moni vähävarainen perhe on saanut jouluiloa paikallisen yrityksen koordinoimasta joululahjakeräyksestä. Keräykseen on lähtenyt mukaan kymmenkunta paikallista yritystä, jotka ovat hankkineet yli 650 joululahjaa. Lahjojen arvo on noin 20 000 euroa.

– Istuin ravintolassa ja luin jostain verkkolehdestä, että Lappeenrannassa ei tänä vuonna järjestetä perinteistä Joulupuu-keräystä. Soitin siltä istumalta Eksote-sairaanhoitopiirille ja ehdotin, että yritykseni ottaa vastuun keräyksen järjestämisestä, lappeenrantalaisen Roister Groupin yrittäjä Janne Mäenpää kertoo. Aikaisemmin Joulupuu-keräyksen on järjestänyt paikallinen nuorkauppakamari.

Ehdotus sai heti kannatusta. Mäenpäälle päätös oli helppo.

– Minulle keräys on tärkeä asia, koska itselläni on kolme lasta ja yleisesti ottaen lasten asiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Niitä olemme tukeneet yrityksenä aikaisemminkin.

Mäenpään yritys on tukenut Helsingin lastensairaalaa ja paikallisesti se on ollut rahoittamassa kymmenisen vuotta sitten rakennettua harrastehallia.

– Lapset vetoavat tunteisiin. Haluan, että heillä asiat ovat mahdollisimman hyvin. Joulu on vielä sellaista aikaa, jolloin ollaan perheen ja sukulaisten kesken. Omista lapsista huomaan, miten kovasti he odottavat joulua. Se oli yksi syy lähteä mukaan joululahjakeräykseen.

”Inhimillisiä lahjatoiveita”

Lahjat valittiin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten keräämien lahjatoiveiden perusteella. Mukana oli toiveita laidasta laitaan.

– Kun yrityksiä lähti mukaan enemmän, pystyimme toteuttamaan vähän vanhempienkin lasten kalliimmat lahjatoiveet. Jos olisin ollut tässä yksin, ne olisivat jääneet toteuttamatta. Kokonaisuutena kaikki toiveet olivat hyvin inhimillisiä, Mäenpää jatkaa.

Eksote toimitti lahjatoiveet Piia Mäenpäälle, joka otti vastuun koko projektista.

– Vaimoni selvitti kaiken, osti kaikki lahjat ja koordinoi koko homman, Janne Mäenpää kertoo.

Lisäpontta keräys sai positiivisesta mediahuomiosta.

– Lehtikirjoitusten seurauksena meille tuli kohtuullinen määrä yhteydenottoja yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Vaimoni selvitti viranomaisten kanssa, miten voimme toimia, kun tässä ei ole yhdistystä takana.

Mäenpää toimitti valmiiksi paketoidut lahjkat Eksotelle, joka jakaa niitä parhaillaan lasten ja nuorten vanhemmille. Ne kohdistettiin oikealle vastaanottajalle tervehdyskorttiin kiinnitetyn id-koodin perusteella. Id-koodin irrotettuaan vanhemmat voivat kirjoittaa joulutoivotuksensa korttiin.

Kuva: Janne Mäenpään albumi

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi