Etsi

Digi

Onko taskussasi vielä Windows-puhelin? Se on nyt menneen talven Lumia

Microsoft on lopettanut Windows-puhelinten tukemisen. Tämä merkitsee lopullista kuoliniskua muun muassa takavuosien Lumia-älypuhelimille.

Microsoft on ilmoittanut virallisesti lopettavansa Windows 10 Mobile -alustan tukemisen. Tämä on huono uutinen kaikille niille, jotka käyttävät edelleen esimerkiksi takavuosien Lumia -älypuhelimia.

Ennen mobiilikäyttöjärjestelmänsä lopullista kuoppaamista ohjelmistojätti julkaisi puhelimiin viimeisen korjauspäivityksen. Jatkossa niitä ei enää tule, mikä merkitsee kasvavaa riskiä puhelinten haavoittuvuuksille. Toisaalta käyttöjärjestelmällä oli jo aikanaan sen verran pieni markkinaosuus, että kyberrikolliset eivät ole olleet siitä erityisen kiinnostuneita.

Viimeisin Windows 10 Mobile -päivitys on ladattavissa vain harvoihin puhelinmalleihin. Yksi niistä on vuoden 2015 lokakuussa julkaistu Lumia 950.

Yksi toimintansa lopettaneista suosikkisovelluksista on WhatsApp, joka ei enää toimi Windows-puhelimissa. Tivi.fi kertoo ulkomaisiin lähteisiin viitaten, että käyttäjillä on mahdollisuus kopioida omat tietonsa ja asetuksensa talteen puhelimesta maaliskuun 10. päivään asti. Kuvien varmuuskopiointi onnistunee kauemmin, mutta sekin päättynee tämän vuoden aikana. Office-mobiilisovellusten tukea Microsoft on jatkamassa ensi vuoden tammikuuhun.

Microsoft yritti vuosikausia kasvattaa mobiilikäyttöjärjestelmänsä suosiota, tuloksetta. Nyt yhtiö suosittelee Windows-puhelimien käyttäjiä siirtymään Android- tai iOS-alustoihin.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi