20.1.2020 klo 13:36
Uutinen

Yrittäjät rakentaa valtakunnallista mentoriverkosta – Nyt on mahdollisuus lähteä etujoukoissa mukaan

Valtakunnallinen Mentorisi.fi on matalan kynnyksen palvelu, josta voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa. Mentoroinnin tarkoituksena on auttaa yrittäjää ratkaisemaan tiettyjen liiketoiminnan osa-alueiden haasteita.

Yrittäjäjärjestö lanseeraa yrittäjien palvelun, jonka kautta yrittäjät voivat tukea toisiaan arjen liiketoiminnan osa-alueiden haasteissa. Sitä varten on syntynyt Mentorisi.fi-palvelu, jonka kautta yrittäjät voivat etsiä tukea ja tarjota apuaan toisille yrittäjille.

– Palvelusta voi siis löytää mentorin jakamaan asiantuntemustaan esimerkiksi some-markkinoinnin kehittämisessä. Parhaassa tapauksessa sekä mentori että yrittäjä, eli aktori, oppivat toisiltaan ja aktori saa uutta itseluottamusta toiminnan kehittämiseen, Suomen Yrittäjien verkostokoordinaattori Heiju Simola sanoo.

Palvelu on ollut kokeilussa Satakunnan yrittäjissä, missä tulokset ovat olleet hyviä. Moni aktori on jo muutaman mentorointitapaamisen jälkeen onnistunut näkemään oman bisneksensä uusin silmin ja saanut uutta energiaa tekemiseen.

Nyt palvelu laajenee kansalliseksi. Tule mukaan Mentorisi.fi

Oman ajan järkevää käyttöä

Porilaisen Antin Kukan Sari Heino etsi mentorin apua LinkedInin käyttöön ammatillisesti. Kanavan käyttö vaatii erilaista käyttötapaa, kuin Facebook ja Instagram.

Hän on tavannut vuoden ajan joka tiistai porilaisen markkinointitoimisto Snuupin Tiina Salmista, jota suositeltiin Heinolle. Yhteinen sävel löytyi nopeasti. Yhteistyö ja ystävyys jatkuvat ohjelman virallisen päättymisen jälkeenkin.

– Tiina pisti miettimään esimerkiksi mitä minä haluan sekä asiakassegmenttejä. Sain kotitehtäviä ja rakensimme vuosikellon, jonka mukaan teen some-kanavien päivityksiä. Oma toimintani tarkentui ja osaan nyt paremmin kohdistaa omia paukkujani, Heino kertoo.

Halu kehittyä avainasemassa

Mentori ja aktori määrittelevät tavoitteet yhdessä.

Mentorisi.fi-palvelun päätavoitteena on tarjota ilmaista täsmäapua ja sparrausta yrittäjille.

– Mentorin ja aktorin välille voi myöhemmin syntyä myös asiakkuussuhde, mikäli aktori kaipaa mentorilta apua johonkin isompaan kehitystyöhön. Esimerkkinä tästä voisi toimia esimerkiksi uusien nettisivujen tekeminen. Näin isojen kokonaisuuksien tekeminen ei kuulu mentorisuhteeseen, vaan mentori voi tarjota tätä maksullisena palveluna aktorille, Simola kertoo.

Heino on kokenut rikastuttavana sen, että ulkopuolinen näkee yrityksestä asioita, joita ei itse näe. Aktorin, eli valmennettavan asenne ratkaisee onnistumisessa paljon.

– Tiina korosti, että mentori ei tee kiusaa, kun hän haastaa. Hän sanoi, ettei olisi jatkanut ohjelmaa, jos en olisi ollut vastaanottavainen. Haluan kehittyä, enkä jumittaa vanhassa. Olin valmis ottamaan apua vastaan, Heino sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi