Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Verotus

Verottajan Katso-palvelun käyttö päättyy – Siirry pian Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi

Verohallinnon ja tulorekisterin Katso-palvelun korvaa 1. toukokuuta alkaen Suomi.fi. Jatkossa Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa.  

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia yhä käyttävät Verohallinnon asiakkaat saivat 30. huhtikuuta saakka lisäaikaa siirtyä Suomi.fi-palveluun. Katso-palvelulle päädyttiin myöntämään lisäaikaa, koska kymmenet tuhannet yrittäjät eivät olleet siirtyneet Suomi.fi:hin.

Verohallinto lähetti joulukuun alussa kirjeen noin 38 000 asiakkaalle, jotka vielä tuolloin käyttivät Katso-palvelua. Kirjeessä annettu ohje Suomi.fi-tunnistukseen ja -valtuuksiin siirtymisestä on voimassa edelleen.

Verohallinnon ja tulorekisterin palveluissa voi asioida sähköisesti Katso-tunnistautumisen ja -valtuuksien avulla huhtikuun loppuun. Tullin asiointipalveluissa Katso-palvelu käyttö loppui jo helmikuun lopussa.

Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön heti

Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuudet ja tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla on tärkeää ottaa käyttöön mahdollisimman pian. Jos Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen vaatii valtuushakemuksen tekemistä, kannattaa hakemus tehdä nyt. Valtuushakemuksen tekeminen voi olla joillakin yrittäjillä hankalaa ja hidasta.

Katso ohjeet Suomi.fi:hin siirtymisestä verottajan sivuilta

toimitus(at)yrittajat.fi