11.3.2021 klo 14:44
Uutinen

Verottaja hätyyttelee: Tulorekisteri-ilmoitusten korjauksilla kiire, aika umpeutumassa

Verottaja muistuttaa, että 15. maaliskuuta mennessä tehdyt korjaukset ehtivät Verohallinnon esitäytetyille veroilmoituksille.

Määräaika vuoden 2020 tulorekisteri-ilmoitusten korjauksiin umpeutuu ensi viikon maanantaina 15. maaliskuuta. Tämän jälkeen palkkatietoilmoitusten käsittelyyn on tulossa lähes kolmen viikon katko ajalla 18.3.–6.4.

Verottaja hoputtaakin yrityksiä, joilla on vielä korjattavaa tulorekisterin ilmoituksiin. Kun korjaukset tehdään 15. maaliskuuta mennessä, ne ehtivät ajoissa Verohallinnon esitäytetyille veroilmoituksille.

Tulorekisteriin korjauksia voi kuitenkin tehdä koko ajan. Tietojen säilytysaika on kymmenen vuotta tiedon tallentamisvuotta seuraavan vuoden alusta lukien.

Verottaja ohjeistaa tulotietoja korjaavia tarkistamaan korjausten yhteydessä myös ammattiluokkatiedot sekä vakuuttamisen tiedot ja korjaamaan kaikki kerralla kuntoon. Joissakin tilanteissa korjaus on tehtävä mitätöimällä virheellinen ilmoitus ja antamalla tilalle uusi ilmoitus. Ensisijaisesti korjaukset suositellaan tekemään korvaavalla tulorekisteri-ilmoituksella. Jos ilmoittaja mitätöi tulorekisteriin annettuja virheellisiä ilmoituksia, uusi ilmoitus on annettava saman päivän aikana, jotta uuden ilmoituksen tiedot korvaavat entisen ilmoituksen tiedot.

Verohallinnon mukaan iltapäivällä neljän ja kuuden välillä annetut ilmoitukset voivat yksittäisissä tapauksissa jakautua eri päiville. Tämän vuoksi verottaja ohjeistaa antamaan ilmoitukset joko ennen klo 16 tai vasta klo 18 jälkeen.

Lisätietoja palkkatietojen korjaamisesta löydät täältä.

Verottaja: Veroilmoituksilla vanhoja tappioita

Verottaja muistuttaa yrittäjiä myös siitä, että maatalouden- ja elinkeinonharjoittajien vuoden 2020 esitäytetyillä veroilmoituksilla voi näkyä aiheettomasti vanhojen vuosien tappioita. Tappiot on merkitty vähennyskelpoisiksi, vaikka ne olisi käytetty jo aiempina vuosina.

Verohallinto korjaa aiheettomasti näkyvät tappiot lopulliseen verotuspäätökseen, joka lähetetään asiakkaille lokakuun loppuun mennessä. Asiakkaan ei tarvitse ilmoittaa vanhoja tappioita itse.

Veroilmoituksella näkyvien tappioiden korjaamisen vuoksi asiakkaan alustavalle laskelmalle merkitty jäännösveron tai veronpalautuksen määrä saattaa muuttua. Jos näin käy, asiakkaille tulee verotuksen oikaisusta erillinen päätös.

Ilmoita muutokset kiinteistötietoihin

Yrittäjiä muistutetaan myös kiinteistötietojen korjaamisesta. Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet näkyvät OmaVero-palvelussa viimeistään 16. maaliskuuta. Yhteisöasiakkaat voivat korjata kiinteistötietojaan 30. huhtikuuta asti.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi