Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Tässä on kestävin Nokia-puhelin sitten maineikkaan 3110:n – Sietää pakkasta ja iskuja, näytöllä vuoden takuu

HMD Global on testannut uutuutta 50 erilaisella rasituskokeella.

Vuosituhannen alussa valmistettu Nokia 3310 on jäänyt historiaan yhtenä kaikkien aikojen kestävimmistä älypuhelimista. Vaikka puhelinta ei varsinaisesti suunniteltu kestäväksi, se osoittautui käytössä erittäin pitkäikäiseksi ja pystyi ottamaan vastaan arkipäiväisiä iskuja ja pudotuksia ilman rikkoutumista.

Nokia-tuotemerkillä puhelimia nykyään valmistava HMD Global esitteli tällä viikolla Nokia XR20-älypuhelimen, joka on suunniteltu alusta pitäen kestäväksi. Valmistajan mukaan se on kaikkien aikojen kestävin Nokia-puhelin. Valmistusprosessin aikana laite on käynyt läpi 50 erilaista kestotestiä.

Elokuun ensimmäisellä viikolla myyntiin tuleva XR20 maksaa 529 tai 599 euroa. Hintaan vaikuttaa muistin määrä. Kalliimmassa versiossa tallennustilaa on 128 gigatavua.

Kestää pudotuksen 1,8 metristä

Kestävärakenteinen uutuusmalli on luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi. Laite kestää upotuksen 1,5 metrin syvyyteen tunnin ajaksi. Lisäksi sen kerrotaan toimivan vielä -22 asteessa, mikä tekee siitä potentiaalisen vaihtoehdon ulkotöitä tekevälle. Pudotuskestävyydeksi kerrotaan 1,8 metriä.

HMD Globalin mukaan keskimääräisen käyttäjän älypuhelin vaurioituu kymmenen viikon kuluessa ostohetkestä. Yksi yleisimmistä syistä on näytön rikkoutuminen. XR20:n näyttölasina käytetään markkinoiden kestävintä lasityyppiä, jonka ympärillä on hieman lasia korkeampi reuna. Reuna ottaa pudotuksen vastaan pehmeämmin kuin lasi. Korotettua reunusta käytetään myös puhelimen takakameran ympåärillä.

HMD tarjoaa laitteen ostajalle tavallisuudesta poikkeravan yhden vuoden näyttötakuun, jonka aikana puhelimen lasi voidaan vaihtaa kertaalleen uuteen.

Vahvempi rakenne tekee puhelimesta tavallista raskaamman. Laitteella on painoa 248 grammaa. Vakiovarusteisiin kuuluu kiinnityssilmukka kantohihnaa varten.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi