Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Luksustelttaan tullaan satojen kilometrien päästä – Yrittäjäystävykset ideoivat jo uutta luonnonläheistä majoitusta

Luksusteltan suosio yllätti täysin teuvalaiset ystävykset Marjo Erlandsin ja Marjo Kiuru-Sundbergin. Heinäkuun alussa avattuun majoitukseen on tultu varta vasten satojen kilometrien päästä, ja median kiinnostus on herännyt Eurooppaa myöten.

Alun perin Marjo Erlands ja Marjo Kiuru-Sundberg olivat suunnitelleet pystyttävänsä puiden väliin viritettävän puuteltan ja vuokraavansa sitä. Ajatus muuttui kuitenkin isoon luksustelttaan eli glamping-telttaan, jonka sisustuksena on sängyt, patjat ja muut mukavaan majoitukseen tarvittavat varusteet.

− Tässä yhdistyvät molempien mieltymykset. Marjo on erähenkinen ja tykkää yöpyä teltassa maastossa. Itse pidän enemmän hotelleista tai mökeistä, joissa on kunnon sängyt, kertoo Marjo Erlands.

Hovi glamping -teltta on pystytetty Erlandsin maille kauniiseen jokirantanotkelmaan Etelä-Pohjanmaalle Teuvalle. Taustalla aukeavat viljavat peltomaisemat.

− Tämä oli lapsuudessani paikka, johon tulimme ystäväperheen kanssa juhannuksena telttailemaan ja makkaraa paistamaan. Maasto sopii hyvin telttailulle, toki pieniä maanrakennustöitä piti tehdä, Erlands kertoo.

Paikan valintaan vaikutti myös, että se sijaitsee tanssilava Kaarihovin lähellä, ja majoittujat voivat käyttää tanssilavan vessaa ja suihkua.

Ensimmäiset yöpyjät olivat teltassa heinäkuun alussa. Kun luonnonläheinen majoitus oli esillä Ylen aamu -ohjelmassa ja sitä kautta myös yleisradioyhtiöiden eurooppalaisessa verkostossa, alkoi varauksia tulla kiihtyvään tahtiin.

− Sen jälkeen, kun olimme olleet TV:ssä, varauksia on sadellut. Ihmiset ovat tien päällä lomailemassa ja varaavat lyhyellä varoitusajalla, Marjo Kiuru-Sundberg kertoo.

Yrittäjiä on yllättänyt, että monet matkailijat tulevat satojen kilometrien ajomatkojen takaa varta vasten tähän majoitukseen.

Glamping on yrittäjien yhteinen projekti, molemmilla on muutoin päätyö omissa yrityksissään. Erlandseilla on maatalousyritys, ja Marjo Erlandsilla lisäksi hieronta- ja hyvinvointiyritys FiilisRiihi. Kiuru-Sundberg tekee KiuruPromotion-yrityksensä kautta markkinointi- ja projektitöitä.

Puuteltat ja saunavaunu metsään

Yrittäjät aikovat ottaa varauksia syyskuulle saakka, sen jälkeen teltta laitetaan talviteloille. Ensi kesänä telttanarut on tarkoitus virittää jälleen.

− Äskeinen asiakas totesi, että tulee ensi kesänä uudelleen, joten kai meidän täytyy jatkaa tätä, Erlands nauraa.

Jatkosuunnitelmiakin heillä on. Vastaavia majoituspaikkoja on Suomessa vielä vähän, mutta yrittäjät uskovat, että luontomatkailu kiinnostaa yhä enemmän.

− Ehkä toteutamme sen alkuperäisen suunnitelman ja pystytämme pari puutelttaa. Paikka olisi omistamassamme metsässä muinaisvuorten reitistöllä Teuvan Loukajassa. Aiomme rakentaa myös saunavaunun, sillä metsässä ei ole muuten pesumahdollisuutta, Erlands kertoo.

Hovi-teltalla majoittujien käytössä on myös paviljonki ja nuotiopaikka. Kävijät ovat kiitelleet hyvää palvelua, maalaismaisemaa ja luonnonläheisyyttä. Se, että luonto todellakin on lähellä, voi tulla majoittuville kaikesta huolimatta pienenä yllätyksenä.

− Teltassa on varusteena myös korvatulpat, sillä linnut sirkuttavat kesällä koko yön. Pellolla on nähty myös utelias kettu, joka on saattanut vierailla myös teltan lähellä, Kiuru-Sundberg kertoo.

Teksti ja kuvat: Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi