Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Monimiljonääri ”Hiace-Kimmo” sai avun alkoholismiin Minnesota-hoidosta – pelasti nyt hoitoyrityksen konkurssista

– Sain itselleni valtavan avun Minnesota-hoidossa Lapualla vuonna 2002, Vesivek-konsernin yrittäjä ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki kertoo. Hän nousi rappioalkoholismin partaalta yli 500 ihmisen työllistäjäksi.

Tuhansia päihderiippuvaisia ja heidän läheisiään auttaneen Minnesota-Hoito Oy:n toiminta jatkuu Kimmo Riihimäen ansiosta. Verottaja on perunut päihdehoitoyrityksen konkurssihakemuksen 1. heinäkuuta.

Hoitoyrityksen pelastanut Riihimäki on itse ollut Minnesota-hoidossa vuonna 2002. Ennen hoitoa yrittäjä istui välillä jo puistonpenkillä pultsareiden kanssa.

Hoito palautti hänet rappioalkoholismin ja firman kaatumisen partaalta takaisin yrityselämään.

– Se mahdollisti itselleni aivan uuden elämän. Minulla on nyt mahdollisuus puolestani turvata toiminnan jatkuvuus.

– Toimintamme keskiössä on itse potilas ja hänen sekä läheisten erilaisen elämän rakentaminen. Tässä eroamme perinteisistä osakeyhtiöistä, joiden tavoite on omistajan voiton maksimointi, Kimmo Riihimäki kertoo.

– Meidän arvomme mitataan pysyvästi raitistuneiden potilaiden määrässä ja heidän sekä heidän läheistensä elämän laadussa, Riihimäki sanoo.

”Ostin ensimmäisen akkuporakoneen lapsilisillä”

Kimmo Riihimäki nousi otsikoihin vuonna 2016. Hän oli verotilastoissa tuolloin 24 miljoonan tuloillaan Suomen kolmanneksi suurituloisin henkilö.

Riihimäki myi vuonna 1993 perustamastaan, kattoremontteja tekevästä Hämeen Laaturemontista enemmistön pääomasijoittaja Sentica Partnersille vuonna 2014, koska tarvitsi rahaa investointeihin.

Riihimäki sai mediassa lempinimen Hiace-Kimmo, koska hänet nähtiin valokuvissa poseeraamassa vanhan Toyota Hiace -pakettiauton kanssa.

– Sain velipojalta lainaksi ränsistyneen Toyota Hiacen, jolla moni muu tuskin olisi suostunut ajamaan. Toiselta veljeltäni liikeni hieman hallitilaa, jossa pääsin alkuun, Riihimäki kertoo yrityksen nettisivuilla.

– Firman ensimmäisen akkuporakoneen ostin lapsilisillä, kun starttirahoja ei ollut ja pankeista ei lainaa irronnut.

Firma on nyt yli 500 työntekijän Vesivek  

Kimmo Riihimäki perusti Hämeen Laaturemontin 22-vuotiaana 1993. Ennen oman yrityksen perustamista Riihimäki työskenteli sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuotteita valmistaneen Vesivekin palveluksessa.

– Jossain vaiheessa aloin ajatella, että olisi hienoa olla taas Vesivekillä töissä – ja niin lopulta kävikin, mutta sitä varten piti ostaa koko firma, Riihimäki vitsailee.

Hämeen Laaturemontti osti Vesivekin vuoden 2016 alussa ja vuodesta 2018 lähtien myös kattoremontit on alettu tehdä Vesivek-nimellä.

Yritys teki viime tilikaudella 80,4 miljoonan euron liikevaihdon ja noin 0,5 miljoonaa tappiota koronan vaikeutettua liiketoimintaa. Vesivekillä oli viime tilikauden lopussa töissä 564 henkilöä.

Vesivekillä on 15 toimipistettä eri puolilla Suomea. Tytäryhtiöllä Vesivek Sverige Ab:lla on kolme toimipistettä Ruotsissa ja sen liikevaihto viime tilikaudella oli 15,8 miljoonaa euroa.

Helmikuussa 2021 Vesivek osti yli 70 prosentin osuuden Salaojakympit Oy:stä. Kyseisellä yhtiöllä oli helmikuussa noin 70 työntekijää ja toimipisteet viidellä paikkakunnalla.

Yhdistymisen jälkeen yrityksen nimi muuttui Vesivek Salaojat Oy:ksi.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi