13.10.2022 klo 15:00
Uutinen

Yrittäjien puheenjohtajistoon pyrkivät ottavat lauantaina mittaa toisistaan Turussa

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää tulevana lauantaina 15.10. vaalipaneelin kaikille Suomen Yrittäjien hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistoehdokkaille. Paneeli järjestetään Turussa Logomossa, Logi-salissa klo 14 alkaen. Tilaisuutta voi tulla seuraamaan paikanpäälle tai katsoa kotisohvalta Facebook-livestä.

Suomen Yrittäjien Tampereen liittokokoukseen on reilu viikko aikaa – se järjestetään la 22.10. Järjestön puheenjohtajan tehtävästä kilpailee kolme ehdokasta: Anne Niemi, Petri Roininen ja Petri Salminen. Ehdokkaat tulevat eri puolilta Suomea ja erilaisista yrittäjyyden lähtökohdista, joiden pohjalta jokainen on tuonut uusia avauksia yrittäjäjärjestön kehittämiseen.

Suomen Yrittäjien toimituksen tekemissä haastatteluissa puheenjohtajaehdokkaiden erilaiset ja yhteneväiset näkemykset on pyritty tuomaan esiin. Eteläpohjalainen yrittäjä Anne Niemi kertoo puolustavansa järjestön kolmiportaisuutta, mutta toteaa haluavansa syventää eri tasojen rooleja entisestään.

– Paikallisyhdistykset ovat tärkeitä, koska yrittäjät tarvitsevat lähellä tapahtuvaa toimintaa, tuttuja ihmisiä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Aluejärjestöillä ja kattojärjestöllä tulisi olla selkeät roolit vaikuttamistyössä. Meidän tulisi tuntea toistemme tehtävät riittävällä tarkkuudella. Keskinäisen kunnioituksen ja arvostuksen päälle voidaan rakentaa yhteistä järjestöperhettä, Niemi toteaa haastattelussa.

Helsinkiläinen puheenjohtajaehdokas Petri Roininen kertoo haastattelussa, että on vaikeaa määritellä yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä, sillä yrittäjien ja jäsenten keskuudessa odotetaan Yrittäjiltä erilaisia asioita.

– Jos pelkistetään, niin mielestäni tärkein tehtävä on vaikuttaa yrittäjyyden keskeiseen toimintaympäristöön. Sieltä nostaisin aivan erityisesti verotuksen, eläkejärjestelmän ja yritystoiminnan sääntelyn. Tehtävä on näihin asioihin vaikuttaminen siten, että yrittäjyydellä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset toimia.

Suomen Yrittäjien nykyinen puheenjohtaja Petri Salminen pyrkii jatkokaudelle. Salmisen mielestä Yrittäjät on ollut arvojensa mukainen vahva vaikuttaja ja puolestapuhuja silloin, kun yrittäjyyteen liittyviä asioita on käsitelty esimerkiksi lainsäädännössä.

– Olemme Yrittäjien apuna ja tukena asiantuntija- ja neuvontapalveluiden kautta. Olemme edelleen onnistuneet ylläpitämään vahvaa kansanliikettä: Yrittäjillä on lähes 4000 luottamushenkilöyrittäjää, jotka käyttävät aikaansa toisten yrittäjien puolesta, Salminen toteaa haastattelussa.

Hyvähenkistä kisailua ehdokkaiden kesken

Myös Yrittäjien varapuheenjohtajan tehtävään riittää halukkaita ja kokeneita yrittäjiä ehdolle. Tällä hetkellä kisaan ovat ilmoittautuneet Jyrki Hakkarainen, Jukka Hurrila ja Jenni Parpala. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana toimiva ja Suomen Yrittäjien istuva varapuheenjohtaja Jyrki Hakkarainen odottaa hyvillä mielin lauantain vaalipaneelia.

– Paneelista tulee varmasti mielenkiintoinen! Meillä on ollut Jennin ja Jukan kanssa hyvähenkinen kisa, jonka aikana olemme kaikki päässeet tuomaan esille omia näkemyksiämme järjestön kehittämiseksi, ja kampanjahan vasta kiihtyy, kun pääsemme liittokokousviikolle, Hakkarainen toteaa.

Hakkaraisen mielestä yrittäjäjärjestö on onnistunut edunvalvontatyössään hyvin. Tulevaisuudessa hän toivoo, että järjestö kiinnittää entistä enemmän huomiota jäsenlupauksen kirkastamiseen sekä järjestön brändin ja imagon kehittämiseen.

– Jos minut valitaan varapuheenjohtajaksi, haluan kehittää yrittäjäjärjestöä niin, että Suomen Yrittäjät koetaan kaikkien yrittäjien ja kaikkien yritysten mielestä omaksi ja helposti lähestyttäväksi järjestöksi, joka onnistuu yrittämisen toimintaedellytysten parantamisessa, Hakkarainen toteaa Suomen Yrittäjien toimituksen tekemässä haastattelussa.

Lauantain vaalipaneeliin osallistuvat myös Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajuudesta kilpailevat Mikko Sundell ja Janne Vuorinen. Valtuuston puheenjohtajaehdokas Mari Laaksonen toimittaa tilaisuuteen videotervehdyksen.

Voit tutustua kaikkiin ehdokkaisiin paremmin täällä.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalipaneeliin on kaikille halukkaille vapaapääsy, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Tarjolla kahvia ja pullaa. Lue lisää tapahtuman sivulta täältä.

Facebook-liveä pääset seuraamaan Varsinais-Suomen Yrittäjien facebook-sivulla lauantaina klo 14.00 alkaen, sekä tästä linkistä.

Inkeri Sundberg