Jenni Alitalo Anne Laaksonen
30.7.2021 klo 13:21
Uutinen

Lisätilaa kukille ja sidonnalle

Teksti ja kuva Merja Ryhtä/Somero-lehti

Annen Kukka ja Koti muutti Kassatielle. Vanha toimitila Joensuuntien varressa kävi ahtaaksi. Kassatien varren liikehuoneistossa Annen Kukalla ja Kodilla on neliöitä 120, joka on 30 enemmän kuin vanhassa paikassa.
– Haluan, että sisustustavaroita ja kukkia on esillä, mutta myymälässä ei saa olla liian täyttä.
Erityisen tyytyväinen Laaksonen on isoon erilliseen työtilaan. Pöydällä on tilaa istuttaa, leikata, asetella ja tehdä sidontatöitä. Vieressä on oma kylmäkaappinsa valmiille töille.
Muuton myötä Annen Kukan ja Kodin tehosteväri aniliininpunainen muuttui turkoosiksi. Myymälän takaseinä huokuu Karibianmeren taikaa.
– Väri tulee kukista. Orkideat ovat suosittuja. Niitä on niin monenlaisia, esimerkiksi Vanda ei tarvitse ruukkua. Sen voi asetella kuin amppelimansikan roikkumaan seinälle tai katosta.
– Nyt eletään tulppaanien aikaa. Tulppaaneista saa monenlaisia kimppuja, kun laittaa mukaan vihreää, kertoo Laaksonen tämän hetken kukkasuosikeista.
Yrityksen pääartikkeli ovat kukat ja muut kasvit. Sisustuspuolen osuus on 30–40 prosenttia. Esillä on sisustuksen pientavaraa, kuten kynttilöitä, lyhtyjä, maljakoita, lasiesineitä ja koristetyynyjä.
Tyynyjä Anne Laaksonen ompelee itse.
– Toivon, että ehtisin jatkossa tekemään enemmän itse tekstiilejä. Tykkään väkertämisestä, kertoo Laaksonen, joka on yrityksensä ainut vakituinen työntekijä. Hänellä on sesonkiaikoina kiireapulaisina tuttuja floristeja ja parhaillaan myös harjoittelija koulutuskeskus Hyriasta.
Anne Laaksonen on työskennellyt liki 16 vuotta lapsuutensa haaveammatissa kukkien parissa.

Julkaistu: 16.2.2017 | 12:12