Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ravintolayrittäjien toimintaa tuettava innovatiivisin ratkaisuin – ”näytetään mallia muille”

Turun Yrittäjät painottaa, että kaikki keinot tukea turkulaisten ravintola-alan toimijoiden ahdinkoa ovat tervetulleita. Asiakasliikenne on kyettävä varmistamaan.

- Kaikki toiminta, joka tähtää ravintoloiden avautumisen onnistumiseen ja niiden toiminnan nopeaan käynnistymiseen on nyt tärkeää. Ravintola-alan yrityksillä on paljon kiinni otettavaa kevään myynnin mentyä ohi, Turun Yrittäjien puheenjohtaja Arto Kallio sanoo.

Maan hallitus on koronakriisin vuoksi rajoittanut ravintola-alaa voimakkaasti. Kallion mukaan Turun Yrittäjien erityinen huomio kiinnittyy tällä hetkellä ravintolayrittäjien tukemiseen. Ravintoloita koskevia rajoituksia poistetaan kesäkuun alussa.

- Turun kaupunki on tarttunut kiitettävän rivakasti toimeen ja valmistelee parhaillaan tapoja tukea ravintola-alan yrityksiä. Toivomme, että päätöksiä saadaan aikaan pikaisesti. Turun Yrittäjät on valmiina keskusteluihin ja yhteistyöhön yrittäjien ja kaupungin välillä, Kallio painottaa.

Terassipaikkojen rakentamisen tai pop-up -ravintoloiden avaamisen tulee hänen mukaansa olla mahdollisimman sujuvaa ja nopeaa.

- Esimerkiksi lippusiiman avulla voidaan rajata jalkakäytävälle alue, jolloin ei tarvita kiinteitä rakennelmia. Kaikki paikat ravintoloiden läheisyydessä, kuten jalkakäytävät ja puistoalueille toteutettavat terassit ja niiden laajennukset, on voitava ottaa käyttöön. Terassit voisivat olla myös olemassa olevien teiden toisella puolella, jolloin ostokset voisi kuljettaa vapaasti sinne. Ravintolakaupunki Turku voi nyt näyttää innovatiivisuudessa ja yhteistyössä mallia muille, Kallio visioi.

Samaan aikaan kun huolehditaan ravintola-alan toimintaedellytyksistä, tulee Turun Yrittäjien mielestä punnita tarkkaan myös keskustan saavutettavuus ja normaali asiakasliikenne ja -pysäköinti sekä yritysten logistiset palvelut ja kuljetusliikenne.

- Yritysten aukioloaikojen aikana pysäköintiä ei saa rajoittaa ja muina aikoina myös kuljetuspalvelut tulee mahdollistaa, Kallio sanoo.