Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etsi

 

Korona

Mistä apua koronakriisiin paikallisesti?

Monet eri paikalliset tahot haluavat antaa tukensa yrittäjille koronakriisin aikana. Katso, mistä löydät avun. Sivut päivittyvät koko ajan.

Suomen Yrittäjien sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa koronaviruksen vaikutuksista ja neuvoja, miten toimia erilaisissa tilanteissa. Kaikki koronasta -sivusto löytyy täältä.

Facebookissa toimii Suomen Yrittäjien aktiivinen Yrittäjät #ostapieneltä -ryhmä, jossa voit saada vertaistukea ja apuja muilta yrittäjiltä sekä neuvoja mm. Suomen Yrittäjien lakimiehiltä arkisin klo 15­–20.

Mikäli sinulla on halua auttaa ja kannustaa muita yrittäjiä, tule mukaan mentorisi.fi -ohjelmaan. Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama, kaikille yrittäjille avoin palvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.

Suomen Yrittäjien sekä Kymenlaakson aluejärjestön Kymen Yrittäjien sekä kaikkien paikallisyhdistyksien lisäksi Kymenlaakson alueella eri tahot ovat yrittäjien tukena koronaviruksen vallitessa. Alta löydät suoria linkkejä näiden tahojen palveluihin.

ALUEELLISET TOIMIJAT

Cursor
Esimeriksi maksuton yritys- ja talousneuvonta. Lue lisää täältä.
Ota yhteyttä: tai puh. 040 190 2555

Kouvola Innovation
Täältä
löytyy muun muassa yritysten tukimahdollisuuksista.

Yrittäjä, mikäli haluat keskustella liiketoimintasi kehittämisestä tai poikkeustilanteen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi, ota yhteyttä, niin haetaan ratkaisu yhdessä:
Jukka Antila, tai puh. 020 615 6365
Leena Gardemeister,  tai puh. 020 615 8191
Timo Lehmusmetsä,  tai puh. 020 615 5957

ELY-keskus
ELY-keskuksen kotisivut.

ELY-keskusten yrityspalvelut ovat joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena. Voit lukea niistä lisää täältä.

ELYjen yritysasiantuntijat ovat käytössänne. Kehittämispalveluja kannattaa käyttää murrostilanteissa hyväksi. Olemme tavoitettavissa puhelimen ja sähköpostin kautta. Muistutamme, että tukea saaneiden yritysten kannattaa mahdollisissa ongelmatilanteissa olla yhteydessä ELY-keskuksen yritysasiantuntijaan.

Juha Linden, tai puh. 0295 029 069
Asko Jaakkola, tai puh. 0295 029 055
Jukka Saarni, tai puh. 0295 029 085
Tarja Taipale, tai puh. 0295 029 167
Jere Auvinen, tai puh. 0295 025 201

TE-palvelut
TE-palvelujen kautta saatte lisäapua yrityksille muutosturvaan ja henkilöstön lomauttamiseen liittyen.Lisätietoja alueellisista palveluista löydät täältä. Kaakkois-Suomen yrityspalvelut tavoitat numerosta 0295 042 001. Ota rohkeasti yhteyttä, jos mieltäsi askarruttaa jokin asia!

Business Finland
Business Finland lanseeraa kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Lue lisää täältä. Enemmän tietoa koronasta löytyy täältä

Finnvera
Finnvera auttaa omalta osaltaan koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Finnveran sivuille pääset täältä

Yritys-Suomi Talousapu
Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä Täältä voit lukea lisää täältä.
Talousapu neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero 02 9502 4880.

Hankerahoitusta yrittäjille
XAMK Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa apuaan Kymenlaakson yrittäjille. Hankehakemisen rautaiset ammattilaisemme, joilla osalla on myös yritysneuvonnan tausta, ovat valmiina auttamaan yrittäjiä hankehakemisprosessissa, mm. tarkentamaan ja viimeistelemään yrityksen hankehakemusta yhdessä yrittäjän kanssa. Lisätietoja XAMK hankehakemusavusta ja rekisteröityminen hankeavun klinikkaan täältä

Yrityskummit
Yrityskummit ovat kokeineita yrittäjiä, jotka antavat neuvontaa yritystoiminnan erilaisissa vaiheissa. Palvelusta ei peritä maksua ja yrittäjä vastaa kaikesta päätöksenteosta. Huomioitavaa on, että yrityskummi ei tee yrittäjän töitä. Hae yrityskummia täältä.
Lisätietoja:
Kouvola  Jarmo Kuntonen, aluekummi, 0500657362                                     
Kotka Markku Merovuo, yhteyskummi, 0443331891

Yrittäjän jaksaminen
Akuutti kriisi voi herättää ahdistusta ja muita voimakkaita tunteita. Mieli ry:n asiantuntija muistuttaa, että ääneen puhuminen omista tuntemuksistaan toisten yrittäjien ja läheisten kanssa selkiyttää ajatuksia ja helpottaa. Lue lisää ja ota vinkit talteen täältä