5.5.2017 klo 22:30
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjien vuoden nuori yrittäjä 2017 on hankolainen Tarmo Sander

Virosta Suomeen ja yritys pystyyn nollasta. Kuvauskopterit kiinteistönhoidon apuna. Työtä nuorten hyväksi. Tarmo Sander, 31, Uudenmaan Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2017, tunnetaan hyvästä asenteesta. Huom! Jutun lopussa linkki videoon.

Tarmo Sanderin yritys T:mi Tarmo Sander on hankolainen kiinteistönhoitoalan yritys, jonka Sander perusti tultuaan Virosta Suomeen kymmenen vuotta sitten.

Sinnikkään työn kautta Sander on kasvattanut yritystään pikkuhiljaa niin, että se työllistää nyt neljä työntekijää. Asiakkaat löytävät yrityksen useimmiten suositusten kautta.

Tavoitteellista kasvua pikkuhiljaa

Tarmo Sanderin yritys hoitaa niin taloyhtiöiden kiinteistöhuoltoa, siivousta kuin mökkitalkkaripalveluita.

Mökkitalkkaripalveluita käyttävät erityisesti pääkaupunkiseudulta tulevat kesähankolaiset. Asiakkaiden toivomusten huomioiminen niin palvelutarjoamassa kuin työn tekemisessä ovat kasvattaneet asiakaskuntaa.

– Pitää olla joustava ja tarjota mahdollisimman hyvää työtä kohtuullisella hinnalla, Tarmo Sander sanoo.

Pienelle paikkakunnalle tulossa on ollut omat ongelmansa, mutta vähitellen hankolaiset ovat ottaneet Sanderin hyvin vastaan.

Investointeja ja innovatiivisuutta

Sanderin tavoitteena on kasvattaa yritystä edelleen. Siksi Sander on ottanut käyttöön uusia innovatiivisia laitteita ja menetelmiä. Esimerkiksi katoille ei yrityksessä enää turhaan kiipeillä, vaan rännit tarkistetaan kauko-ohjattavilla kuvauskoptereilla.

– Tarkoitus on investoida uusiin välineisiin niin paljon kuin pystyy, Sander kertoo.

Sander valaa uskoa nuoriin

Tarmo Sander on lähtenyt Hangon Yrittäjien kautta innostamaan nuoria ja luomaan heille uskoa itseensä.

– Olen itse hyvä esimerkki: Kun muutin tänne, mulla oli sata euroa ja haalarit – ei mitään pääomaa.

Sander korostaa, että on paljolti omissa käsissä ja omassa päässä, miten yritystään alkaa rakentaa. Kun verkostot ovat jo olemassa, tarvitaan ennen kaikkea uskoa itseensä ja tavoite johonkin korkeampaan.

Katso video

Lisätietoja:

Tarmo Sander, p. 044 299 4594, tarmo.sander@gmail.com

puheenjohtaja Juhani Hyry, Uudenmaan Yrittäjät, juhani.hyry@hyrles.fi, p. 040 556 7146