Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Jokelan Yrittäjät, Askolan Yrittäjät, Raaseporin Yrittäjät ja Järvenpään olivat Uudenmaan Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset vuonna 2019

Uudenmaan Yrittäjät palkitsi alueensa parhaat paikallisyhdistykset. Valtakunnallisiksi finalisteiksi ylsivät jäsenmäärien mukaisista sarjoista Raaseporin Yrittäjät ja Järvenpään Yrittäjät. Hangon Yrittäjät on finalistina ehdolla Vuoden tekijäksi, Inkoon Yrittäjät Vuoden vaikuttajaksi ja Myrskylän Yrittäjät Vuoden viestijäksi.

- Uudenmaan Yrittäjät sai valtakunnallisen finaalin eri sarjoihin peräti viisi paikallisyhdistystään. Tämä kuvaa alueemme erittäin vahvaa paikallista yrittäjätoimintaa. Uudenmaan Yrittäjät palkitsi perinteisesti myös meidän parhaat paikallisyhdistykset eri koko luokissa. Valinta oli jälleen vaikea, upeaa työtä tehdään niin monessa kunnassa yrittäjien hyväksi, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Jokelan Yrittäjät aloitti yrittäjäaamiaiset

Alle 100 jäsentä -sarjassa Uudenmaan Yrittäjien vuoden paikallisyhdistys 2019 on Jokelan Yrittäjät. Jokelan Yrittäjät on yksi Tuusulan yrittäjäyhdistyksistä. Vuonna 2019 se aloitti kaikille yrittäjille avoimet aamiaistilaisuudet, jotka toivat uusia jäseniä ja tarjosi mukavan verkostoitumismahdollisuuden. Toiminta painottui muutenkin yrittäjien jaksamiseen ja verkottamiseen muun muassa leffaillassa, seikkailupuistossa sekä Tuusulan kolmen yrittäjäyhdistyksen yhteisessä yrittäjäjuhlassa. Jokelan Yrittäjät otti kantaa hevoskylän kaavoittamiseen.

Askolan Yrittäjät tempaisi ämpäreillä

Askolan Yrittäjät on tehnyt pitkään määrätietoista työtä kehittääkseen suhteitaan kuntaan. Vuonna 2019 työn tulos alkoi näkyä, mediassa asti. Kunta ryhtyi palkitsemaan kuukauden yrityksen. Kunnanjohtajan ja elinkeinojohtajan palkitsemisvierailut toivat palkituille yrityksille ja kunnalle yhteistä medianäkyvyyttä. Kunta lähti myös mukaan yrittäjäyhdistyksen aamukahveille.

Yrittäjän päivänä Askolan Yrittäjät tempaisi jakamalla yrittäjille – mitäs muuta kuin ämpäreitä! Askolassa yli 40% yrittäjistä kuuluu Askolan Yrittäjiin. Askolan, Pukkilan ja Myrskylän Yrittäjien yhteiset pikkujoulut ovat jokavuotinen perinne.

Hyvää mieltä ja näkyvyyttä toivat Askolassa myös yrittäjäyhdistyksen järjestämä joulunavaus ja hyvinvointimessuille osallistuminen.

Raaseporin Yrittäjät kasvatti tapahtumiaan somen voimalla

Raaseporin Yrittäjät palvelee yrityksiä ruotsiksi ja suomeksi. Se järjestää yrittäjille mukavahenkisiä aamiaisia ja after work -tapahtumia. Raaseporin Yrittäjien kutsut ja ahkera näkyvyys somessa ovat tehneet tehtävänsä ja houkutelleet tapahtumiin lisää kävijöitä. Raaseporin Yrittäjät on kasvattanut näkyvyyttään myös mediassa.

Raaseporin Yrittäjät on vuoden 2019 aikana vaikuttanut erityisesti julkisten hankintojen kohdentamiseksi paikallisiin yrityksiin. Se on vienyt viestiä erityisesti kaupungin päättäjille. Yhdistys sponsoroi paikallisen lukion yrittäjyyskurssia.

Järvenpään Yrittäjät sai kaupungin ostamaan yrittäjiltä

Järvenpään Yrittäjien vaikuttamistyön ansiosta kaupungin kiinteistöyhtiö hankkii vuosittain yhteensä noin 11 miljoonalla eurolla palveluita ja tavaroita yli 60 paikalliselta yrittäjältä. Vuoden 2019 aikana Yrittäjien edustajat keskustelivat kaupungin edustajien kanssa viikoittain. Järvenpään Yrittäjät kannusti kaupunkia tekemään yritysvaikutusten arviointeja ja teki oppilaitosyhteistyötä ahkerasti. Yhteisenä tavoitteena kaupungin kanssa on elinvoimainen Järvenpää.

Puisto Blues -viikolla Järvenpään Yrittäjien järjestämä Business Blues kokosi noin 500 yrittäjää ja sidosryhmäläistä koko Keski-Uudenmaan alueelta. Joka kuukausi järjestettävälle yrittäjäaamiaiselle osallistui aina yli 100 osallistujaa ja kaksi kertaa viikossa jäsenyrittäjille järjestetty ilmainen kuntosalivuoro kannusti yrittäjiä parantamaan hyvinvointiaan.

Järvenpään Yrittäjät juhli 45. toimintavuottaan. Onnistuneet yrittäjäjuhlat ja niistä viestintä nostivat hienosti yhdistyksen profiilia ja internet-sivujen kävijämäärää.

Uudenmaan Yrittäjien alueen parhaat paikallisyhdistykset palkittiin Vaikuttajafoorumissa sunnuntaina 9.2.2020 Victoria I:llä.

Samassa tapahtumassa palkittaan myös Suomen Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä, 200–500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi valtakunnallisesti palkittiin Vuoden toimialajärjestö, Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä ja Vuoden viestijä.

 

Lisätietoja:

Petri Graeffe, toimitusjohtaja, Uudenmaan Yrittäjät, , p. 040 547 3388

 

(korjaus 20.2.2020 45. toimintavuottaan)