2.3.2019 klo 09:13
Uutinen

Toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä kirjoittaa yksinyrittäjän hyvinvoinnin ja yrityksen menestymisen suhteesta

Mitä paremmin yksinyrittäjä voi, sitä suuremmat mahdollisuudet yrityksellä on menestyä myös taloudellisesti.

Työmäärä on ongelma.

”Yksinyrittäjistä tehdyissä opinnäytetöissä suurimmiksi haasteiksi ovat nousseet epätasainen tai riittämätön töiden määrä. Huoli töiden riittämisestä synnyttää taloudellisia haasteita, mikä puolestaan lisää stressiä.

Toisaalta osa yksinyrittäjistä kärsii ylipitkästä työajasta, mikä on tyypillistä erityisesti useampaa työtä tekevälle. Ylipitkä työaika muodostuu ongelmaksi, kun siitä kehittyy pysyvä olotila.

Pysähdy ajoissa

Terveys, työkyky, työtehokkuus ja stressi vaikuttavat kiinteästi toisiinsa. Tärkeintä on huolehtia hyvästä työkyvystä, eikä pysähtyä vasta kun tehokkuus on laskenut ja terveys oireilee.

Yksinyrittäjän hyvinvointi on laaja kokonaisuus, eikä yhden osa-alueen ongelma välttämättä aiheuta koko korttitalon murtumista. Ongelmiin tulisikin puuttua riittävän ajoissa, jolloin huono kehityssuunta ehditään katkaista.”

Hämeenniemen hyvä kirjoitus on luettavissa kokonaan täältä: https://www.yrittajat.fi/blogit/yksinyrittajan-hyvinvointi-parantaa-yrityksen-tulosta

Linkin teksti sisältää mm. 11 tapaa tukea yksinyrittäjän hyvinvointia ja yrityksen menestystä. Kannattaa lukea, jos hyvinvointiasiat kiinnostavat.