Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Korona-ajan kehittämisavustusten hakuaikaa jatketaan kesäkuulle - Tavoitteena tukea liiketoiminnan uudistumista

Tukiohjelman tavoitteena on muun muassa auttaa yrityksiä jatkamaan ja kehittämään toimintaansa sekä aloittamaan investointisuunnitelmia kriisin aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitää työllisyyttä.

Yritystoiminnan kehitykseen tarkoitetun väliaikaisen TKI-rahoituksen hakuaikaa jatketaan kesäkuun loppuun saakka. Valtioneuvosto antoi asetuksen aiheesta 30. joulukuuta.

Asetusmuutosten taustalla on Euroopan komission tiedonanto tilapäisistä valtiontukipuitteista, ryhmäpoikkeusasetus sekä Suomen puitetukiohjelma.

Tukia myönnetään ELY-keskuksen ja Business Finlandin kautta yrityksen koon mukaan. Yrityskohtainen enimmäismäärä on 800 000 euroa.

Asetus mahdollistaa yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisen ELY-keskusten kautta väliaikaisena valtiontukena sekä avustuksen myöntämisen pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa aiemmin kuin 1.1.2020.

Pk- ja keskisuuret Oy- ja OYJ-muotoiset kotimaassa tai kansainvälisillä markkinoilla toimivat yritykset, jotka työllistävät vähintään kuusi työntekijää, voivat hakea kehittämistukea Business Finlandin kautta. Rahoitusta voivat hakea myös merkittävää liiketoimintaa tekevät säätiöt ja yhdistykset, jos koronavirus on vaikuttanut niiden liiketoimintaan.

Hakijan on kyettävä osoittamaan, miten koronakriisi on vaikeuttanut sen liiketoimintaa tai millaisen uhan kriisi muodostaa ja miten hakija yrittää ratkaista nämä haasteet kehittämistoimilla. Hyväksyttäviä korvattavia kustannuksia ovat vain tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta aiheutuvat menot.

ELY-keskukset myöntävät yrityksen kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin. Kyseessä voi olla aloittava, kasvuhakuinen tai uudistumaan pyrkivä yritys. Erityisenä painopisteenä on kansainvälistyminen.

Kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on kannattavan toiminnan edellytykset ja riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Yritys rahoittaa kehittämishankkeesta aina merkittävän osan itse.

Lue Business Finlandin ohjeistus TKI-lainaan 

Lue ELY-keskuksen ohjeistus

 

Toimitus (at) yrittajat.fi