Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Juustoansan yrittäjä pääsi esittelemään tuotteitaan Netflixin sarjaan - Isäntänä tunnetun amerikkalaisen tv-sarjan luoja

Somebody Feed Phil -sarjan Helsinki-jakso esitetään Netflixillä ensi vuoden puolella.

Helsingin Vanhassa Kauppahallissa Juustoansa-nimistä juustokauppaa pitävä Laura Salonen sai pari päivää sitten yllättävän puhelun. Sopisiko amerikkalaisen Phil Rosenthalin tulla käymään ja maistelemaan juustoja hänen puodilleen. Ja sopihan se!

Phil Rosenthal on mies muun muassa 16 Emmy-palkintoa voittaneen Kaikki rakastavat Raymondia -tv-sarjan takana. Viime vuodet Rosenthal on kiertänyt maailman kaupunkeja tutustumassa eri kaupunkien ruokakulttuureihin suoratoistopalvelu Netflixin sarjassa Somebody feed Phil, eli suomeksi Ruokkikaa joku Phil. Hän on myös tehnyt ohjelmaa nimeltä I’ll have what Phil’s having, eli Otan samaa kuin Phil.

– Phil oli tänään puoli päivää Kauppahallissa ja maisteli juustojen lisäksi, lihoja ja kaloja. Hän oli älyttömän kiva, mukava, hauska ja ystävällinen sekä kiinnostunut suomalaisista juustoista, Salonen kertoo.

– Hän ehdotti myös yhteiskuvia, Salonen jatkaa.

Noin tunnin jakso tulee Netflixin tarjontaan ensi vuoden puolella, mutta Salosella ei ole tarkempaa tietoa aikataulusta tai Rosenthalin liikkeistä Helsingissä.

Salonen on iloinen, että suomalainen ruokakulttuuri pääsee esiin kansainväliseen ohjelmaan.

– On kiva levittää positiivista kuvaa Suomesta, suomalaisuudesta ja ruoasta. Meillä on hieno maa, ja kun usein puhutaan luonnosta, meillä on lisäksi hyvää ruokaa. Samalla viikollahan meille tuli Michelin-tähti porkkanalaatikolla, Salonen toteaa.

 

Lue myös Keittiömestari Tommi Tuominen toi Suomeen uuden Michelin-tähden läskisoosilla ja kanaviillokilla: "Alussa pidin Finnjävelin liikeideaa mielenvikaisena"

Suomen uhkarohkein yrittäjä valittiin – Voittaja kehitti juustotaxin, joka pelasti koronakurimuksesta

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi

Kuva: Laura Salosen albumi